Novinarka Dalmatinskog portala napadnuta je kada je pokušala ući u crkvu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Splitu i snimiti kako se građani okupljaju uoči mise.


U crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u splitskoj Sirobuji na Uskrs je don Josip Delaš održao je misu, iako je to zbog epidemije koronavirusa zabranjeno.

Vezani članci Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom" Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup"

Novinarka Dalmatinskog portala pokušala je mobitelom snimiti vjernike koji se u crkvi okupljaju tijekom epidemije kada joj je prišao muškarac i izbio mobitel iz ruke. Dalmatinski portal piše da joj je i vratima prikliještena ruka.

Don Josip Delaš vrijeđao novinare ispred crkve - 2
U crkvi napadnuta novinarka Dalmatinskog portala (Foto: Pixsell)

Vjernici dolaze na misu na Sirobuju

Posted by Dalmatinski portal on Sunday, April 12, 2020

Prije toga je svećenik urlao na okupljene novinare poručivši im "Neka vas đava nosi. Nemojte srat tu po nama. Ajte ča". 

Među napadnutima u incidentu ispred crkve na Sirobuji u Splitu bila je i snimateljica N1 televizije, a snimku možete pogledati ovdje

Zbog ovog je incidenta policija privela dvojicu muškaraca, a ministar unutarnjih poslova na presici Stožera osudio je napad na novinare i snimatelje te najavio policijska postupanja. Zbog svega se ispričala i splitsko-makarksa nadbiskupija. 

Podsjetim, don Josip Delaš već se ranije oglušio na odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite te je održavao mise i pozivao vjernike na okupljanje. Održao je misu za blagdan Cvjetnice kada je rekao i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra. "Ja sam pozvao vjernike na današnju misu u Crkvu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu", rekao je tada don Delaš.