Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mozak baj baj

Nije koristio ni masku: Policajci zaraženog Varaždinca pronašli u kafiću, družio se i s djelatnicima zdravstvene ustanove

Prazan kafić, ilustracija
Prazan kafić, ilustracija Foto: Informer
Muškarac zaražen koronavirusom u subotu je zatečen u ugostiteljskom objektu u Varaždinu, gdje je bio s tri osobe, a prije toga s nekoliko zaposlenika jedne zdravstvene ustanove, izvijestili su u ponedjeljak iz varaždinske Policijske uprave.

Policijski službenici varaždinske Policijske postaje primili su u subotu oko 10:30 dojavu da 47-godišnjak pozitivan na koronavirus krši mjere samoizolacije i liječenja u kući.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Slika nije dostupna NAPOKON POMOĆ Ravnatelj varaždinske bolnice: "Na liječenju su pacijenti sa srednje teškom i teškom slikom. U ispomoć dolazi deset medicinskih sestara"

Postupajući po dojavi, policijski su ga službenici oko 11 sati zatekli u ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezen na adresu boravišta, navodi se u policijskom izvješću.

Utvrđeno je da je muškarac, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio s tri osobe, a prije toga s više zaposlenika jedne zdravstvene ustanove.

O tome je obaviještena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije kako bi poduzela odgovarajuće mjere za koje je mjerodavna.

Iz policije ističu kako će policijski službenici, u konzultacijama s Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, nad 47-godišnjakom, nakon što mu istekne mjera samoizolacije, provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene