Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

"Ne radi se o pogrešci"

Najnovija odluka vlade ih potpuno razbjesnila: "Kakva smijurija, to će nas sigurno spasiti od pandemije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubitelji kave u Češkoj bit će lišeni užitka njezina ispijanja na otvorenom, nakon što je vlada uvela zabranu kupnje kave za van, nastojeći i na taj način suzbiti daljnje širenje epidemije koronavirusa.

Ovakav je vladin potez Čehe ponukao da izraze svoje nezadovoljstvo komentarima na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Slika nije dostupna Prijelazna vlada se nećkala ''Stanje je vrlo zabrinjavajuće'': Zabilježili dnevni skok novozaraženih veći od rekorda za čak 54 posto

"Ovo je prava smijurija", napisao je jedan korisnik interneta. "Nemam vremena sjediti u kafiću ujutro prije posla", požalo se drugi.

Većina komentara bila je sarkastična, a jedan je glasio: "Da, ovo će nas bez sumnje spasiti od pandemije."

Češka vlada novu je odredbu donijela u četvrtak, no zbog nejasne formulacije neki su shvatili da se u slučaju ove zabrane radi o pogreški.

Ministar trgovine Karel Havlicek dodatno je zbunio svoje sunarodnjake, kazavši da će, po njegovu mišljenju biti dopušteno kupiti kavu za van ako kupac šalicu bude mogao "kući ponijeti u vrećici".

No ministar zdravstva Jan Blatny bio je vrlo jasan i nije ostavio mjesta sumnji kada je kasno u petak pojasnio o čemu je riječ.

"Ne radi se o pogreški: cilj nam je spriječiti ljude da hodaju po božićnim sajmovima i ulicama sa šalicama ili s hranom u rukama", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene