Civilna zaštita u Splitu
Civilna zaštita u Splitu Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Mobilizirani su povjerenici i zamjenici Civilne zaštite Grada Splita u svim gradskim kotarima i mjesnim odborima, priopćili su iz tog grada.


"Od sutra, 6. travnja, povjerenici i zamjenici povjerenika Civilne zaštite Grada Splita u svim gradskim kotarima i mjesnim odborima sudjelovat će u nadzoru provođenja mjera, odluka i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite. Oni će se u nadzoru pridružiti ranije angažiranim operativnim snagama JVP Split, HGSS-a te komunalnih i prometnih redara koji surađuju s Prvom i Drugom policijskom postajom Split te Prometnom policijom", poslali su priopćenje iz Grada Splita.

Vezani članci Zdravko Marić Čekate povrat poreza? Ministar Marić otkrio kada će vam novac sjesti na račune Izbori u vrijeme koronavirusa - 1 Stožer brusi detalje: Doznajemo kako će izgledati prikupljanje potpisa i predaja izbornih lista

Kažu kako su mobiliziranjem povjerenika i zamjenika aktivirane sve sastavnice Stožera civilne zaštite Grada Splita. Odluku o mobilizaciji donio je Stožer 1. travnja. Tada su također mobilizirane i dodatne snage iz redova gradskih komunalnih službi.

"Članovi postrojbe opće namjene Civilne zaštite mobilizirani su ranije za potreba funkcioniranja karantene na Duilovu. Trenutno ih je mobilizirano 36, a u postupku mobilizacije još su 84 člana za potrebe ophodnje i nadzora mjera i odluka", kažu u Splitu.

Napominju kako Gradski Stožer civilne zaštite razmatra i mogućnost otvaranja tržnica i drugih prehrambenih trgovina, poput prodaje ribe i zdrave prehrane, pod uvjetom da se to organizira uz održavanje socijalne distance i poštivanje drugih mjera. O tome su već razgovarali s Nacionalnim stožerom.

Kažu da u Splitu zadnjih dana nije bilo kršenja mjera i uputa Nacionalnog stožera te da provode sve mjere Stožera i HZJZ-a.

"Od Nacionalnog stožera gradski Stožer zatražio je prijelazni period za one koji još nisu dobili sve alate za izdavanja e-Propusnica, odnosno dok se ne otklone sve tehničke poteškoće. Podsjećamo, najava je kako od sutra, 6. travnja 2020. godine vrijede samo e-Propusnice, no zbog zagušenosti sustava i nemogućnosti ishodovanja istih, od Nacionalnog stožera zatraženo je produljenje roka za “stare“ propusnice za one koji nisu u mogućnost ishodovati e-propusnice", zaključuju.