Nikolina Brnjac
Nikolina Brnjac Foto: DNEVNIK.hr

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na koronavirus, a zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena je dvojici ministara.


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa. Rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus.

Naime, ministrica je u nedjelju osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom.

Svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa. Samoizolacija je određena i članovima njene obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati.

S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac.

Gordana Kuterovac Jagodić s Odsjeka za psihologiju FFZG-a Psihologinja ima poruku za one koji ne vjeruju u epidemiju: "Neka se zapitaju kako bi bilo provesti više noći bolestan u Areni"

Darko Milinović Darko Milinović zaražen koronavirusom: "Pozitivan sam na COVID-19 kao i svi članovi moje uže obitelji. Nastavljam rad od kuće"

Tijekom cijelog trajanja sastanka svi sudionici nosili su zaštitne maske. Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od 2 metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus, priopćeno je iz Vlade.