Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPOTIZAM?

Nakon niza afera: Beroš zatražio od zdravstvenih ustanova da utvrde je li bilo cijepljenja preko reda i poručio - "Utvrdit će se razina odgovornosti"

Ministar zdravstva Vili Beroš
Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr
Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se o cijepljenju preko reda.

Ministar zdravstva Vili Beroš naveo je u priopćenju kako su provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni utvrditi je li bilo odstupanja u cijepljenju po utvrđenim kriterijima o prioritetima.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Uskoro odluka Stigao je službeni prijedlog za ukidanje pandemije Ilustracija KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Nove brojke Stožera: Umrle su tri osobe, u bolnicama gotovo 300 ljudi

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, koje sudjeluju u cijepljenju protiv COVID-19, dobile su od Ministarstva zdravstva putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zadaću preispitati da li se cijepljenja u cijeloj zemlji provode u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima.

Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi da li je bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju i broju takvih slučajeva izvijestiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva.

Pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana. Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti", navodi se u priopćenju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene