Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPUTNIK V

Mađarska inicijalno odobrila rusko cjepivo protiv korone iako još nema zeleno svjetlo Europske agencije za lijekove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko cjepivo Sputnik V uskoro bi moglo biti dostupno svim Mađarima. Naime, iz Orbanovog ureda potvrdili su da je odobreno korištenje ruskog cjepiva u borbi protiv koronavirusa.

Mađarska je postala prva zemlja članica Europske unije koja je inicijalno odobrila rusko cjepivo protiv COVIDa, Sputnik V. Šef ureda premijera Viktora Orbana danas je potvrdio da su rusko cjepivo i Oxford-AstraZenecino cjepivo dobili odobrenje za korištenje. Ministar vanjskih poslova, Peter Szijjarto otputovat će u Moskvu na daljnje razgovore o distribuciji cjepiva Sputnik V.

Rezultati ranijih istraživanja pokazali su obećavajuće rezultate. Također, mađarski zdravstveni službenici pregovaraju u Pekingu s kineskim vlastima oko odobrenja i isporuke milijun doza Sinopharm cjepiva, koji se već koristi i u susjednoj nam Srbiji, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još ga nisu nabavili Susjednoj zemlji kasni isporuka cjepiva, Rusija im nudi hitnih 200.000 doza: "Kupit ćemo bilo koje dostupno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odgovor na pandemiju ''Možemo pobijediti COVID-19 i to ćemo učiniti'': Biden uvodi nove mjere u borbi protiv koronavirusa

Ako Mađarska službeno postigne dogovor s Rusijom, bit će prva članica Europske unije koja će dobiti cjepivo koje još nije odobrila Europska agencija za lijekove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene