Rusko cjepivo, Sputnik V
Rusko cjepivo, Sputnik V Foto: Afp

Rusko cjepivo Sputnik V uskoro bi moglo biti dostupno svim Mađarima. Naime, iz Orbanovog ureda potvrdili su da je odobreno korištenje ruskog cjepiva u borbi protiv koronavirusa.


Mađarska je postala prva zemlja članica Europske unije koja je inicijalno odobrila rusko cjepivo protiv COVIDa, Sputnik V. Šef ureda premijera Viktora Orbana danas je potvrdio da su rusko cjepivo i Oxford-AstraZenecino cjepivo dobili odobrenje za korištenje. Ministar vanjskih poslova, Peter Szijjarto otputovat će u Moskvu na daljnje razgovore o distribuciji cjepiva Sputnik V.

Rezultati ranijih istraživanja pokazali su obećavajuće rezultate. Također, mađarski zdravstveni službenici pregovaraju u Pekingu s kineskim vlastima oko odobrenja i isporuke milijun doza Sinopharm cjepiva, koji se već koristi i u susjednoj nam Srbiji, prenosi BBC.

Život tijekom pandemije koronavirusa, Sarajevo Susjednoj zemlji kasni isporuka cjepiva, Rusija im nudi hitnih 200.000 doza: "Kupit ćemo bilo koje dostupno"

Joe Biden ''Možemo pobijediti COVID-19 i to ćemo učiniti'': Biden uvodi nove mjere u borbi protiv koronavirusa

Ako Mađarska službeno postigne dogovor s Rusijom, bit će prva članica Europske unije koja će dobiti cjepivo koje još nije odobrila Europska agencija za lijekove.