Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIRUS U REGIJI

Migrantski kampovi u BiH postaju nova žarišta, u susjednoj se Srbiji eksplozija zaraze nastavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina zabilježila je 931 novi slučaj zaraze, a preminule su 84 osobe. Centri za smještaj ilegalnih migranata postaju nova žarišta koronavirusa u BiH, objavila je u nedjelju međunarodna organizacija koja brine o izbjeglicama. U U Srbiji je zaraženo više od 3300 ljudi, a preminulo je 36 stanovnika.

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata evidentiran je 931 novozaraženi koronavirusom, a preminule su 84 osobe.

U Federaciji BiH pozitivno je 673 osoba od 2570 testiranih te je preminulo 50 osoba. Ukupno je testirano 556.020 uzoraka te je zaraženo 90.568 stanovnika. Preostalo je 21.065 aktivnih slučajeva. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u samoizolaciji su Na Mallorci su četiri hrvatska turista zaražena koronavirusom, imaju blaže simptome

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna testirano 6850 osoba U Hrvatskoj 1376 novih slučajeva, raste broj preminulih. Borbu s koronom izgubile 33 osobe

Republika Srpska bilježi 208 novih slučajeva zaraze od 811 testiranih uzoraka. Dо sаdа је pоtvrđеnо 55.166 slučајеva kоrоnаvirusa te se oporavilo 38.812 pacijenata. Ukupаn brој hоspitаlizirаnih је 1393, a nа rеspirаtоru је 110 оsоbа, prenosi N1.

Od 75 testiranih osoba, prisustvo virusa potvrđeno je kod njih 50 u Disktriktu Brčko. Preminule su tri osobe, te još 71 osoba čeka rezultate PCR testova. 

Migrantski kampovi postaju žarišta

Uz probleme koje BiH ima sa zaštitom svojih građana, kriza se komplicira jer je sve veći broj zaraženih među više od osam tisuća ilegalnih migranata.

Dansko vijeće za izbjeglice (DRC), jedna od međunarodnih organizacija koja skrbi o njima, objavilo je da je do 12. ožujka u izolaciji bilo tisuću migranata u kampu u Velikoj Kladuši.

Testiranjima je potvrđeno 137 pozitivnih slučajeva, a ostali su izolirani kako bi se spriječilo širenje zaraze,

"Svi evidentirani slučajevi su blagi ili asimptomatski, a svi koji imaju pozitivan test su izolirani u kampu. Ovo žarište je nesretna posljedica kritične situacije s koronavirusom u BiH", stoji u priopćenju DRC-a.

Koronavirus je otkriven i kod migranata u kampu Lipa, dvadesetak kilometara od Bihaća, no ondje stanje nije tako loše kao u Kladuši. Zaražene migrante smještaju u posebni šator gdje su po zdravstvenim nadzorom.

U BiH je u nedjelju potvrđeno manje od tisuću novih slučajeva i 84 umrlih. U petak je bilo 2154 novozaraženih, najviše u jednome danu od izbijanja epidemije u ožujku prošle godine.

Stanje u Srbiji

U protekla 24 sata Srbija je zabilježila 3304 novooboljelih osoba od 11.711 testiranih uzoraka. Preminulo je 36 osoba te je ukupno umrlo 5458 pacijenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "a mlada sam i zdrava..." Ispovijest 32-godišnjakinje koja je završila na respiratoru: "Nazoveš i kažeš 'Volim te' pa čuješ suze s druge strane slušalice. Što drugo reći?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vrlo rijetka deformacija Liječnici vjeruju da je ovo prvi takav slučaj: U Iraku rođen i operiran dječak s tri penisa

Hospitalizirano je 7794 osoba od kojih je 292 na respiratoru.Testirano je ukupno 3.483.666 stanovnika te ukupan broj zaraženih trenutno iznosi 617.669. Postotak smrtnosti iznosi 0,88 posto, prenosi N1.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene