Beba, ilustracija
Beba, ilustracija Foto: Getty Images

Dječak iz Iraka prvo je dijete rođeno s tri penisa, vjeruju liječnici. Mališan sa sjevera zemlje prošao je operaciju na kojoj su mu uklonjena dva organa viška.


S obzirom na to da je samo jedan penis bio funkcionalan, to jest, imao je mokraćnu cijev, liječnici su odlučili kako je najbolje ukloniti ostala dva koja je nemaju te su bili i manji veličinom.

Vezani članci Papin posjet Iraku Iran podržao povijesni posjet pape Franje Iraku: ''Nema druge poruke osim dijaloga, mira i prijateljstva između religija'' Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija

Dječak je rođen prošle godine i tad je prvi put objavljena vijest o ovoj rijetkoj defomaciji, a liječnici su sad objavili i studiju slučaja u stručnom časopisu iz područja kirurgije. Prije šest godina pisalo se o slučaju dječaka koji se rodio s tri penisa u Indiji, no taj slučaj nije službeno zabilježen u stručnoj literaturi.

Nije poznato što je uzrokovalo ovu defomaciju, a liječnici kažu kako se jedan od 5-6 milijuna dječaka rodi s dva penisa. U radu je opisano kako vjeruju da je ovo prvi slučaj trifalije, odnosno, pojave tri penisa, piše Daily Mail.

Godinu dana nakon operacije dječak nema nikakvih poteškoća ni problema, rekao je doktor Shakir Saleem Jabali, autor stručnog izvještaja.