Za članove Predsjedništva BiH tijekom službenog posjeta Turskoj, nakon protokolarnih aktivnosti upriličena je zabava.

Galerija


Na njoj se, čini se, najviše zabavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vezani članci Istraživački brod za pronalazak plina, ilustracija Turski "Osvajač" u Crnome moru pronašao pravo bogatstvo, Erdogan zadovoljan: "Bogu hvala, očekujemo nove dobre vijesti" Policija u Njemačkoj, ilustracija Radili očevid i skupljali novčanice: Mladić (24) Porscheom sletio s ceste i ispao iz vozila, a s njime i tisuće eura

"Nakon sastanka priređena je svečana večera. Sjajnu atmosferu na večeri dodatno su popravili glazbenici koje je prvo častio predsjednik Dodik, a nakon njih i Erdogan", objavila je jučer stranka na Twitteru.

 

Nije jasno koliko je točno novca Dodik ostavio, no na fotografijama se vidi kako gura novčanicu od 100 eura.   

Članovima Predsjedništva BiH u službenom posjetu Turskoj predsjednik Erdogan ponudio je pomoć u suočavanju s koronakrizom. Obećao im je 30.000 doza cjepiva, ali nije precizirao kojeg.

Istaknuo je uz to kako Turska pridaje veliki značaj miru i stabilnosti BiH te stoga pokušava narodima u BiH pomoći koliko god može. Kazao je kako to uključuje i jačanje trgovinske i gospodarske suradnje s ciljem dosezanja godišnje robne razmjene od milijardu dolara.

Potvrdio je kako Turska ostaje sudionikom ranije predloženog projekta gradnje autoceste koja bi povezala Beograd i Sarajevo, i to u dva kraka.

Dodao je kako uz to inzistira na jačanju regionalne suradnji te je najavio kako će uskoro uslijediti poticaj za oživljavanje dvaju oblika trilateralne suradnje Turske, BiH i Hrvatske odnosno Srbije.

Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Dodik će od Vučića tražiti dio cjepiva na poklon: "Ne znamo kad će stići naručeno. To nije pošteno prema BiH i njezinim građanima"

  Sergej Lavrov i Milorad Dodik Rusi vratili BiH pozlaćenu ikonu staru 300 godina koju im je poklonio Dodik: "Provest će se potrebne provjere"

Dodik je Erdoganu napadno zahvaljivao nazivajući ga "velikim predsjednikom i liderom" koji, po njegovu sudu, gradi odnose tolerancije i razumijevanja.

Pritom je Erdoganu poželio "da još dugo vodi Tursku" te dodao kako je to najbolji način da ta zemlja bude stabilna.