Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema preminulih

Danas 181 novi slučaj: U Zagrebu i dalje najviše novooboljelih, ali upola manje nego dan ranije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak je u Hrvatskoj 181 novi slučaj zaraze koronavirusom. Dan ranije bio je drugi najgori od početka epidemije te je zabilježeno 508 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nacionalni stožer predstavio je nove preporuke.

* U ponedjeljak 181 novi slučaj, tri osobe preminule

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* U Zagrebu 116 novih slučajeva 

* Nacionalni stožer objavio nove mjere

Tijek događaja pratite u nastavku:  

20:56 Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić pozitivan je na koronavirus. Više o tome možete pročitati ovdje.

20:32 Zagrebačka XV. gimnazija (MIOC) od utorka će na dva tjedna nastavu provoditi na daljinu zbog situacije s koronavirusom u toj školi, potvrdio je u ponedjeljak Hini pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

U MIOC-u je zaraženo sedam učenika i tri nastavnika, a šest razreda je u samoizolaciji.

19:30 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za Dnevnik Nove TV je otkrio kako će izgledati blagdan Svih svetih, za utorak najavio odluku o radnom vremenu kafića, a rekao i što čeka vlasnike tvrtki koji se ne budu pridržavali mjera. Više o tome možete pročitati ovdje.

15:04 Stožer je objavio u kojim je županijama danas najviše novooboljelih. 

Najveći broj novih slučajeva danas je u Zagrebu, njih 82, a slijedi Varaždinska županija s 26, Krapinsko-zagorska sa 16, Osječko-baranjska s 14, Splitsko-dalmatinska s 10, Zagrebačka s osam, Brodsko-posavska s pet, Vukovarsko-srijemska sa četiri te Ličko-senjska i Sisačko-moslavačka županija s 3 nova slučaja zaraze.

U Virovitičko-podravskoj i Karlovačkoj županiji su dva nova slučaja, a po jedan u Požeško-slavonskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj, Šibensko-kninskoj i Međimurskoj županiji.

13:45 U Karlovačkoj županiji koronavirusom su se u protekla 24 sata zarazila dvojica mlađih muškaraca iz Draganića i Ozlja, a u bolnici je 20 pacijenata s infekcijom koronavirusa, od kojih je dvoje u kritičnom stanju.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite u ponedjeljak su priopćili kako je zbog težih simptoma zaraze na respiratoru jedna žena srednje dobi, dok jedan muškarac prima kisik visokog postotka. Za oboje se dogovara transport u klinike u Zagrebu.

U Stožeru kažu kako je na koronavirus trenutačno pozitivno i petero učenika osnovnih škola te četvero srednjoškolaca. U osnovnim i srednjim školama zaraženo je po dvoje djelatnika.

13:40 Zaraza koronavirusom u posljednja 24 sata potvrđena je za 11 novih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, gdje je trenutačno 35 pozitivnih slučajeva, devet je osoba u bolnici, od toga jedna na respiratoru, izvijestio je županijski Stožer. 

12:10 Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije objavio je nove mjere. Više o tome doznajte ovdje.

11:40 Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 121 obrađenog testa deset je pozitivnih na koronavirus, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelim osobama po četiri su iz Splita i Omiša te po jedna iz Kaštela i Trilja. Sedmero su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

11:35 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije jedna osoba je oboljela od COVID infekcije; strani državljanin koji boravi na području općine Kistanje.

10:27 U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja općine Đulovac. Jedna je starija osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije preminula, izvijestio je Stožer.

10:25 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj osobi iz Dubrovnika.

10:10 U posljednja 24 sata zabilježen je 181 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2712. Među njima su 404 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Preminule su tri osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 20.621 osoba zaražena novim koronavirusom. Od toga ih je 327 preminulo, a ukupno se oporavilo 17.582 osoba, od toga 284 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 14,048 osoba.

Do danas je ukupno testirano 360.976 osoba, od toga 2461 u posljednja 24 sata.

9:45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata 17 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (četiri osobe iz Vinkovaca, dvije iz Tompojevaca, po jedna iz Ćelija, Andrijaševaca, Novih Mikanovaca, Vođinaca, Županje, Bošnjaka, Bokšića, Vukovara i Berka te dvije s boravkom izvan županije). Jedna je osoba preminula, izvijestio je Stožer OBŽ-a.

9:42 U laboratoriju za mikrobiologiju KBC-a Osijek u protekla 24 sata testirano je ukupno 256 uzoraka, od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 14 bilo pozitivno na koronavirus.

Tri novopozitivne osobe imaju boravište na području Grada Osijeka, po dvije na području općina Čepin i Đurđenovac, a po jedna novopozitivna osoba živi na području Đakova, Belišća i Našica te općina Čeminac, Semeljci, Viškovci i Feričanci.

9:11 U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novozaraženih osoba. Jedna je osoba umrla, izvijestio je županijski Stožer. 

8:57 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.  

8:44 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 67 uzoraka brisova na COVID-19. Potvrđena je jedna novozaražena osoba s područja županije. Radi se o osobi iz mjera samoizolacije koja je bliski kontakt već poznate pozitivne osobe, izvijestio je istarski Stožer. 

8:39 Nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Zadarske županije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 130 uzoraka i svi su negativni, izvijestio je Stožer Zadarske županije. 

8:37 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS-CoV-2 potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19.

Riječ je o po jednoj osobi s koprivničkog, križevačkog i đurđevačkog područja.

8:32 Dr. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar", rekla je kako je u posljednja 24 sata u Zagrebu 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

"To je upola manji broj nego jučer. Ne moramo se veseliti da je to rezultat poštivanja mjera, nego je vikendom manji broj testiranja. Liječnici obiteljske medicine ne rade vikendom pa je to razlog manjeg broja novozabilježenih slučajeva", kazala je Šikić za N1.

8:25 Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer. 

7:52 U Zagrebu je potvrđen rekordni 201 novi slučaj zaraze. Komentirajući brojku u Zagrebu, zamjenica ravnatelja NZJZ-a "Andrija Štampar" Sandra Šikić izjavila je da rekordni broj ne predstavlja dramatično stanje "ni po kakvim parametrima", ali je najavila da će se predložiti nove, "primjenjive i ostvarive" epidemiološke mjere. Više o tome ovdje

7:45 Nacionalni stožer objavio je u nedjelju kako je u 24 sata potvrđeno 508 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Sedam je osoba umrlo. Drugi je to najgori dan od početka epidemije. Nacionalni stožer za 12 sati najavio je konferenciju za medije. Više čitajte ovdje 

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene