Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravedna podjela cjepiva

Komentar Ivane Petrović o izjavi Sebastiana Kurza: "Ovo je vrlo ozbiljna informacija i mislim da premijer Plenković nije na to smio odmahnuti rukom"

Aktualno Galerija +0 Ivana Petrović Galerija 1/1 >>
Kurz je opleo po članicama EU da se tajno dogovaraju ugovori za kupovinu cjepiva, a Andrej Plenković odmahuje rukom. Cjepivo na strateškoj razini sve dublje dijeli Europsku uniju na dva bloka.

Austrijski kancelar, Sebastian Kurz danas je oštro reagirao na informaciju da će Hrvatska dobiti znatno manju količini cjepiva nego neke druge europske zemlje kao što je primjerice Nizozemska. No, premijer Andrej Plenković u tome ne vidi problem.

Sve je analizirala komentatorica Nove TV Ivana Petrović.

"Kurz ovim napada Nizozemsku i sebi traži izlaz za kupovinu cjepiva na drugim tržištima. Iz aviona se vidi da su Vlade pojedinih zemalja članica Europske unije lobistice određenim farmaceutskim kućama. Ovo je vrlo ozbiljna informacija, što je Kurz rekao i sigurno se oslanja na informacije svojih sigurnosnih službi. 

Premijer Plenković nije na to smio odmahnuti rukom, osim što je možda diplomatski nepristojno i nediplomatski, očekivala sam da će reći da će zatražiti bilateralu s Kurzom, da će vidjeti o čemu je riječ da se Hrvatska u svemu tome može orijentirati", objasnila je.

"Ako se dogodi, a sve vodi prema tome, da bude ''piši kući, propalo'' Hrvatska bi trebala što prije razmišljati o interventnoj kupovini cjepiva na drugim tržištima", smatra.

Pročitajte i ovo Dnevnik iz Osijeka Dnevnik iz Osijeka U utrci za gradonačelnika doktor za kulen, doktor za ljude i partijaner: ''Volim deep house, pušio sam travu...''

Pročitajte i ovo Dnevnik iz Vukovara dnevnik iz vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

"Unutar same Europske unije cjepivo postaje strateški problem utoliko što još dublje dijeli EU na dva bloka - sjeverozapadni dio sa srednje-europskim i istočne zemlje gdje pripada i Hrvatska", zaključila je. 

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene