KBC Zagreb
KBC Zagreb Foto: pixell

Iz KBC-a Sestre milosrdnice izvijestili su da je u tijeku cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa za sve zaposlenike, a da su za pacijente, zbog velikog priljeva na testiranje na COVID-19, uveli naručivanje.


Pacijenti se mogu naručiti na testiranje putem obiteljskog liječnika ili putem centralnog naručivanja na e-mail adresu: covid.testiranje@kbcsm.hr, izvijestili su i dodali kako su sve upute na webu KBC Sestre milosrdnice.

Zamjenik ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Neven Tučkar rekao je da su krenuli s trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa kako bi povećali stupanj zaštite od zaraze zaposlenika, a svim pacijentima koji borave ili dolaze u bolnicu stvorili što sigurnije okružje.

Dodao je kako su u KBC-u i ranije imali vrlo visok postotak cijepljenih djelatnika, dok je od uvođenja obveznih EU digitalnih COVID potvrda cijepljeno još više osoba.

"Cjepivo se do sada pokazalo kao najučinkovitija zaštita od zaraze i težih oblika bolesti, ali i smanjuje mogućnosti prijenosa virusa na druge osobe", rekao je Tučkar. Dodao je kako se necijepljeni zaposlenici odgovorno redovito podvrgavaju testiranju prilikom dolaska na posao.

Prijevoz pacijenta, ilustracija Vozila hitne pomoći stoje po sat vremena ispred bolnica: ''Odbijaju primiti COVID pozitivne osobe. Nije dobro!''

Dr. Aron Grubešić Voditelj riječkog COVID odjela otkrio svoje iskustvo s koronom: ''Najgore je kad ne možeš do zraka. Pacijenti me pitaju jednu stvar"

"Samo tako možemo pacijentima, uz njihovu punu suradnju u pridržavanju propisanih epidemioloških mjera tijekom dolaska i boravka u bolnici, stvoriti sigurne uvjete za liječenje u našoj ustanovi", zaključio je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju