Je li se moglo očekivati više iz premijerova govora o stanju nacije u studiju Dnevnika Nove TV analizira reporter Mislav Bago.

Galerija Mislav Bago - 4 Mislav Bago - 5 Mislav Bago - 3 +1 Mislav Bago - 2

"Tako bi svaki premijer postupio. Iznio je faktografski podatke", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago komentirajući premijerov govor o stanju nacije u Saboru. Kaže kako je premijer došao s najavom povećanju minimalne plaće i rodiljnih naknada. 

Vezani članci Premijer Andrej Plenković i novoizabrani ministri Plenković nakon napada HDZ-ovke na Peović: "Majdu znam dobro. Učinila je grešku, molim da se ispriča" Andrej Plenković VIDEO Plenkovića u Saboru pitali hoće li biti poskupljenja teleoperatera: "Butković je s njima razgovarao i..."

"Ali moramo znati da su stotine tisuća ljudi ispod minimalne plaće", rekao je reporter koji smatra da će Plenković do 2024. činiti sve da zadovolji razne interense skupine.

"Samo optimisti su mogli očekivati da će reći kako će izgledati reforma zdravstva. Tu nema ničega, a na kraju dana 10 milijuna dodatnog minusa je u zdravstvu. I tako 3,6 milijardi našeg novca svaku godinu. To je jedan i pol Pelješki most", rekao je Bago.

Osim zdravstva, najveća nepoznanica za državnu blagajnu u godini koja dolazi su vanjski faktori.

Reporter Dnevnika Nove TV ističe kako bi sva najavljena povećanja minimalnih plaća i mirovina mogla pojesti inflacija, a nećemo napraviti ni jednu reformu kako bismo sustav zdravstva postavili na zdrave temelje.

Komentirao je i oporbu.

"Bili su pristojni, nije bilo skakanja, očekivanog folklora koji smo znali prije vidjeti. Probat će se sad konsolidirati, ali treba vidjeti na koji način će građani to donirati", rekao je Bago.

Apsolutna rak rana je zdravstvo. Bago ističe da je problem to nečinjenje, a radi se o ozbiljnoj reformi i najvećem gutaču novca.

"Premijer bi trebao presjeć, ponekad se ponaša kao engleska kraljica, kao da ga se ne tiče. To ga se tiče", ističe reporter te dodaje kako je Plenković odlučio raditi sve da bi bio simpatičan i drag. "On bi se svima svidio, a može mu se dogoditi da izvisi".

Zapravo imamo situaciju da premijer daje zadatke Berošu i on ih ne izvršava i nikome ništa, zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju