Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj zainteresiranih

Važna poruka za Zagrepčane koji se žele cijepiti: Seli se punkt na Zagrebačkom velesajmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" danas je obavijestio kako se od idućeg tjedna mijenja lokacija cjepnog punkta na Velesajmu.

"Umjesto na paviljonu broj 6, cijepljenje protiv bolesti COVID-19 nekim od dostupnih i odobrenih cjepiva od 2. studenog 2021. godine bit će moguće obaviti na cjepnom punktu Velesajam u paviljonima 8a i 9", kažu u Nastavnom zavodu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija 12 okrivljenika USKOK optužio petu skupinu za lažne covid potvrde: Sve su rješavali za 100 eura preko medicinske sestre Slika nije dostupna kaos na velesajmu Ogromni redovi za cijepljenje na Velesajmu, ljudi nabijeni jedni na druge. Zbog svega se oglasio i Beroš: "Zovem Tomaševića i Šostara..."

Kako nam je rekla Neda Ferenčić Vrban, inače specijalistica školske medicine na Štamparu, jedna od liječnica koje cijepe na Velesajmu, cijepljenje se seli jer su ova dva paviljona grijana.

U Nastavnom zavodu podsjećaju tko dobiva treću, a tko tzv. booster dozu. 

"Treća doza predstavlja dodatnu dozu za osobe kod kojih postoji mogućnost da nisu razvile potpuni ili zadovoljavajući imunološki odgovor i može se primiti osam tjedana nakon druge doze. Prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, to su osobe s umjerenom do teškom imunosupresijom", navode. 

Docjepljivanje booster dozom predstavlja dodatnu dozu koja se primjenjuje šest mjeseci od druge doze, a kako bi se produljilo trajanje zaštite.

Termini cijepljenja prema javnom pozivu na Velesajmu su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14:30 do 19 sati.

Utorkom, četvrtkom i petkom organiziran je i nastavak cijepljenja prvom dozom i docjepljivanja svim dostupnim vrstama cjepiva, a ponedjeljkom i srijedom organizirana je primjena treće doze u imunokompromitiranih osoba te docjepljivanje osoba koje su završile primarno cijepljenje.

Raspored za idući tjedan

"Termini cijepljenja prema javnom pozivu na cjepnom punktu Zagrebački Velesajam prema sljedećem rasporedu: 2. studenog (utorak), u vremenu od 14:30 do 19:00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu.

3. studenog (srijeda), u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, primjena treće doze u imunokompromitiranih osoba cjepivom Comirnaty [Pfizer] i Spikevax [Moderna] i docjepljivanje osoba koje su završile primarno cijepljenje, neovisno o vrsti cjepiva, cjepivom Comirnaty [Pfizer] i Spikevax [Moderna]

4. studenog (četvrtak), u vremenu od 14:30 do 19:00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu.

5. studenog (petak), od 8:00 do 12:00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu", navode u priopćenju. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene