Glavne mjere poput distance i dezinfekcije vrijede jednako i za gradove i za sela. Ipak, ima mjesta gdje korona još uvijek nije došla. Obišli smo neka sela u Dalmatinskoj zagori i provjerili kako njihovi stanovnici žive u ovim koronavremenima.


Vrt pred kućom Anđe Caktaš u Konjskome pun je zdrave hrane,

Vezani članci Neredi u Nizozemskoj zbog policijskog sata - 6 Treća noć nasilja u Nizozemskoj zbog policijskog sata: Privedeno više od 150 ljudi, bijesni prosvjednici razbijali izloge, podmetali požare... Koronavirus, ilustracija - 8 U Hrvatskoj 134 nova slučaja zaraze, testirano manje od 2500 ljudi: Odlične vijesti stižu iz tri županije

"Recept za borbu protiv korone je čist zrak i ne ići blizu jedan drugog. Ne ići u grad nikako, ne volim te njihove gužve", rekla je.

Nešto dalje Ana Delić itekako se pazi da se ne bi zarazila.

"Kao u zatvoru, nema šta. Ne idem nikuda, nego sjedim i što ću? Što mi treba, to mi djeca donesu", rekla je.

"Ja svoju koku imam, svoju tuku, svoj zeleni čili, imam svojih 300 litara vina. Moj muž sve upotrijebi i priteče mu. Ujutro, kad je čist zrak, kad vi udišete, ima da vam se srce širi koliko je to lijepo", dodala je Caktaš.

Zlatko Trobonjača, imunolog Imunolog objasnio što će se dogoditi nakon početka primjene cjepiva protiv korone i kada će se epidemija potpuno obustaviti

Nadstrešnica u Kašini - 1 Ovako izgleda nadstrešnica od 150.000 kuna u Kašini, nije uspjela prekriti ni cijelu pozornicu - oglasili se i iz Grada Zagreba

Slično misle i u selima oko Dugopolja. Iako jesen stišće, može se i u šetnju. Marija Smajić rekla je da ide sa psom u šumu, šeta se i ne sastaje se ni s kim, a Boško Smajić da nastoji normalno živjeti te na pitanje boji li se zaraze odgovara: "Ako je nešto suđeno, možete se čuvati ne znam koliko."

Stanovnici sela Koprivno kažu kako - neće grom u koprive. Velikog straha, kažu, nema, ali su oprezni. Ipak, epidemiolozi ističu da je zaraženih koronavirusom itekako bilo u nekim selima Zagore, a poštivanje svih donesenih mjera vrijedi jednako za gradove i za sela.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr