Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sigurno ljetovanje

Kako preživjeti turističku sezonu uz koronavirus? Provjerili smo kako pravilno čistiti apartmane

Čišćenje apartmana, ilustracija - 2
Čišćenje apartmana, ilustracija - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Čišćenje apartmana, ilustracija - 1 Čišćenje apartmana, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Čišćenje apartmana, ilustracija - 2 Čišćenje apartmana, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Čišćenje apartmana, ilustracija - 3 Galerija 1/3 >>
Prošle je godine u Hrvatskoj na 1. svibanj boravilo više od 220 tisuća turista, a jučer ih je bilo tek 12 tisuća. Granice su još uvijek zatvorene, no s njihovim otvaranjem krenuti će i turizam, a mi smo istražili kako pripremiti svoj apartman za sezonu koju će obilježiti koronavirus.

S popuštanjem mjera, na red će doći i putovanja. Otvorit će se granice, a s time stići će i toliko očekivani turisti. Čak 65 posto smještaja u Hrvatskoj otpada upravo na privatni smještaj, a svi ti silni apartmani moraju se i čistiti.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Prilikom čišćenja je potrebno dezinficirati ruke, staviti masku, navući jednokratne rukavice, te tek onda ući u apartman. Osobito pazite da tijekom čišćenja ne dirate lice i oči.

Otvorite prozore i vrata kako bi se prostor provjetrio, a možete si pomoći i s ventilatorom. Uklonite posteljinu, jastučnice, deke i druge tkanine, te ih operite u perilici na minimalno 60 stupnjeva.

Sve površine u apartmanu dobro očistite deterdžentom, a nakon toga ih dezinficirajte. Nemojte koristiti pakiranja s raspršivačem jer može doći do prskanja koje može dalje širiti virus.

Posebnu pozornost obratite na kvake, prekidače i sve one površine koje se češće dodiruju i koje koristi veći broj ljudi. Pod operite, a onda i dezinficirajte, i to od kraja prostorije prema vratima.

Krpe koje ste koristili operite na minimalno 60 stupnjeva, otpad odmah odložite kante. Tek onda skinite rukavice, dezinficirajte ruke i skinite masku. Odmah nakon čišćenja se istuširajte i presvucite.

Nakon što turisti svoj odmor provedu u vašem apartmanu, i nakon što se s njima pozdravite na pristojnoj udaljenosti od minimalno dva metra, dolaze novi gosti, a s njima i novi red čišćenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene