Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STOTI ROĐENDAN

Joža Manolić o epidemiji koronavirusa: "Moram paziti s kim ću, koliko i gdje razgovarati"

Josip Manolić na današnji dan slavi 100. rođendan, no proslavu je morao odgoditi zbog epidemije koronavirusa.

Dugovječni bivši hrvatski političar i obavještajac Josip Manolić danas slavi 100. rođendan, no zbog epidemije koronavirusa morao je odgoditi slavlje. U razgovoru za DNEVNIK.hr, objavljenom prije nekoliko dana, priznao je da se boji koronavirusa.

Pročitajte i ovo Josip Manolić - 2 objašnjenje imunologa U 102. godini dva tjedna se borio s koronavirusom i pobijedio: "Vjerojatno Joža Manolić ima nekakvu dobru unutarstaničnu situaciju..." Slika nije dostupna JOŠ DVOJITE O CJEPIVU? Pitali smo Josipa Manolića bi li se cijepio: "Mislim da sam stekao dovoljno životnog iskustva da mogu procijeniti opasnost"

'Svaki normalan čovjek mora se bojati opasnosti, a virus je opasnost'', naglasio jei dodao da se treba racionalno ponašati i slušati upute liječnika i stručnjaka. Za Dnevnik Nove TV danas je kazao kako mu je ova epidemija vrlo neugodna jer ga je "uspjela baciti u jednu samoizolaciju".

"Moram paziti s kim ću razgovarati, koliko ću razgovarati i gdje ću razgovarati. Ograničila mi je krug kretanja, koji je i inače bio ograničen zbog bolesti noge i zbog išijasa", rekao je Manolić. 

"Ove mjere koje Vlada poduzima u cijelosti sam podržao. Određene su zaraze upućene prema pojedincima, ali ova zaraza je upućena prema čitavoj zajednici, široj ili užoj. Mi se kao zajednica i država moramo suprotstaviti kolektivno širenju takve bolesti."

Istraknuo je kako možemo biti zadovoljni mjerama koje je donijela Vlada. "Rezultat tih mjera bit će sprječavanje širenja te opake bolestim bez obzira što one nameću određene obaveze svakom pojedincu i krugu građana. Ne može se reći - ja nisam zainteresiran za to. Ne, ti si zainteresiran već samim time što si ugrožen od te bolesti."

Ponovio je da to treba svakome biti motiv da se uključi u suzbijanje širenja zaraze koronavirusom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene