Josip Manolić na današnji dan slavi 100. rođendan, no proslavu je morao odgoditi zbog epidemije koronavirusa.


Dugovječni bivši hrvatski političar i obavještajac Josip Manolić danas slavi 100. rođendan, no zbog epidemije koronavirusa morao je odgoditi slavlje. U razgovoru za DNEVNIK.hr, objavljenom prije nekoliko dana, priznao je da se boji koronavirusa.

Vezani članci Izrael cijepio 81 posto stanovništva s obje doze Više od 80 posto stanovnika starijih od 16 godina primilo je obje doze cjepiva, a sada se ova zemlja priprema za - novu kampanju cijepljenja Bolnica u Puli Zamjenik ravnateljice pulske bolnice: "Javilo nam se puno građana sa željom da pomognu, ali nismo znali da će uzimanje volontera biti zakonski toliko teško"

'Svaki normalan čovjek mora se bojati opasnosti, a virus je opasnost'', naglasio jei dodao da se treba racionalno ponašati i slušati upute liječnika i stručnjaka. Za Dnevnik Nove TV danas je kazao kako mu je ova epidemija vrlo neugodna jer ga je "uspjela baciti u jednu samoizolaciju".

"Moram paziti s kim ću razgovarati, koliko ću razgovarati i gdje ću razgovarati. Ograničila mi je krug kretanja, koji je i inače bio ograničen zbog bolesti noge i zbog išijasa", rekao je Manolić. 

"Ove mjere koje Vlada poduzima u cijelosti sam podržao. Određene su zaraze upućene prema pojedincima, ali ova zaraza je upućena prema čitavoj zajednici, široj ili užoj. Mi se kao zajednica i država moramo suprotstaviti kolektivno širenju takve bolesti."

Istraknuo je kako možemo biti zadovoljni mjerama koje je donijela Vlada. "Rezultat tih mjera bit će sprječavanje širenja te opake bolestim bez obzira što one nameću određene obaveze svakom pojedincu i krugu građana. Ne može se reći - ja nisam zainteresiran za to. Ne, ti si zainteresiran već samim time što si ugrožen od te bolesti."

Ponovio je da to treba svakome biti motiv da se uključi u suzbijanje širenja zaraze koronavirusom.