Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JESEN ZAHTIJEVA OPREZ

Ministar upozorio na katastrofalan novi val: "Potrebne su nam mjere protiv koronavirusa... Nije pitanje za raspravu''

Zaštitna maska, ilustracija
Zaštitna maska, ilustracija Foto: Getty Images
Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach upozorio je na "katastrofalan" novi val koronavirusa u Njemačkoj ako se prije jeseni ne dogovore dostatne mjere za suzbijanje bolesti COVID-19.

 "Uđemo li u jesen kako smo sada, dakle bez zaštitnih maski, bez ičega, to bi značilo da će broj zaraženih oštro porasti, ali i da će odjeli intenzivne skrbi biti preopterećeni", rekao je njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach za dpa u četvrtak tijekom posjeta Washingtonu.

U isto vrijeme, nastavio je Lauterbach, i bolničko osoblje će biti bolesno, što će biti dodatno opterećenje za zdravstveni sustav. "To je poput svijeće koja gori na dva kraja", rekao je Lauterbach.

"Potrebne su nam mjere, to je jasno... Nije pitanje za raspravu, bit ćemo spremni", rekao je Lauterbach. Nije htio ulaziti u to koje će mjere biti primijenjene rekavši da je to tema povjerljivih pregovora s ostalim ministarstvima, uključujući ministarstvo pravosuđa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Brojke opet rastu, Božinović otkrio čeka li nas povratak COVID potvrda: ''Uvijek smo vodili računa...''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stožer objavio brojke Preminulo je sedam osoba, testirano gotovo 5000 ljudi: Pogledajte stanje s koronom u svojoj županiji

"Zakonska osnova sadašnjih ograničenja protiv koronavirusa u Njemačkoj istječe 23. rujna, a do tada vlada mora odlučiti o novim mjerama", rekao je Lauterbach.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene