Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Repatrijacijski let

U Zagreb sletio avion s Hrvatima iz Velike Britanije, sljedeće prilike za povratak nema do najmanje 31. prosinca

Unatoč prekidu putničkog prometa s Velikom Britanijom, iz Londona je večeras ipak u Hrvatsku stigao jedan od rijetkih zrakoplova ovih dana.

Po oko 120 hrvatskih državljana u Veliku Britaniju otišao je najveći avion u floti Croatia Airlinesa, Airbus 320.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "ovo nije za slabiće" VIDEO Antivakserska grupa bivših vojnika u parkovima trenira za bitku prsa o prsa: Objavili rat školama, policiji i punktovima za cijepljenje Slika nije dostupna Bolnice pod opterećenjem Brojke im opet rastu: Prešli su brojku od 150.000 preminulih od početka epidemije koronavirusa

Riječ je o putnicima koji su karte za povratak u Hrvatsku imali za let u ponedjeljak, no zbog otkrića novog soja koronaviruson je bio otkazan. Svi oni imali su pravo prvenstva na ovom repatrijacijskom letu. 

Ministar prometa Oleg Butković kaže kako nisu imali dodatnih upita pa kako stvari stoje nove prilike za povratak Hrvata iz Velike Britanije neće biti najmanje do 31. prosinca do kada zabrana vrijedi.

U Croatia Airlinesu kažu kako su, ako bude potrebe i Vlada to zatraži, spremni organizirati i dodatne letove.

Procedura za sve koji stižu večeras ovdje ista je kao i za ostale inozemne putnike - svi moraju imati negativan PCR test, a onaj tko ga nema mora u samoizolaciju.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene