Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MLADI NISU UGROŽENI

Izrael ukida karantenu za djecu koja su bila u kontaktu sa zaraženima. Kućni testovi postaju besplatni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael će ukinuti obveznu karantenu za djecu koja su bila u kontaktu s osobama zaraženima virusom COVID-19, objavila je vlada u četvrtak te istaknula potrebu da se olakša roditeljima i školama iako broj slučajeva raste zbog brzog širenja omikron varijante.

Izraelski premijer Naftali Bennett rekao je da će se umjesto toga od 27. siječnja djeca testirati dva puta tjedno kućnim antigenskim testovima na COVID-19. Ako se pokaže da su pozitivni ili se osjećaju loše, neće ići u školu dok se ne oporave.

"Djeca se vraćaju kontinuitetu u školovanju“, rekao je premijer tijekom obraćanja sa svojim ministrima zdravstva i obrazovanja koje je prenosila televizija. Dodao je da su medicinski stručnjaci utvrdili da mladi nisu ugroženi i te da je stoga donesena ova odluka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Cilje je održati gospodarstvo'' Loše prognoze: U ovoj zemlji očekuju do 40 posto zaraženih, a trenutno vode borbu i s brzim testovima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Daju i četvrtu dozu Čak 12.000 novozaraženih u jednom danu, ali malo hospitaliziranih: ''Očekujemo desetke tisuća potvrđenih slučajeva''

Premijer je također rekao da će kućni antigenski testovi biti besplatni.  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene