Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za visokorizične skupine

Izrael odobrio četvrtu dozu cjepiva protiv koronavirusa: "Val omikrona je tu i moramo se zaštititi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je odobrio četvrtu dozu cjepiva protiv koronavirusa za sve ljude iznad 60 godina i medicinsko osoblje, objavio je u nedjelju premijer Naftali Bennett.

Na konferenciji za novinare o pandemiji izraelski premijer Naftali Bennett je rekao da je ministarstvo zdravstva odobrilo odluku donesenu dva dana pošto je odobrilo četvrtu dozu za visokorizične skupine.

"Val omikrona je tu i moramo se zaštititi", rekao je Bennett.

Nedugo nakon početka cijepljenja rizičnih skupina, glavni ravnatelj ministarstva zdravstva Nachman Ash odobrio je četvrtu dozu za štićenike domova za starije i nemoćne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna FOTO I VIDEO Skandal u Srbiji: Policajci slavili uz četničke pjesme o Vukovaru i Srebrenici

Izrael je u četvrtak primio prvu isporuku tableta protiv koronavirusa farmaceutske tvrtke Pfizer u vrijeme kada broj zaraženih nastavlja rasti zbog varijante omikron.

Zadnjih dana Izrael bilježi spektakularni porast zaraza, ali zasad nije potvrđen porast hospitalizacija.

Izraelske vlasti su u nedjelju potvrdile 4206 novih slučajeva koronavirusa u 24 sata i porast za 195 posto u tjedan dana, što bi moglo povećati pritisak na zdravstveni sustav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Izmjerene rekordne temperature, ali uskoro stiže promjena: Meteorolog otkriva što nas čeka idućih dana

"Možemo predvidjeti 50.000 novih slučajeva na dan uskoro", upozorio je Bennett i ponovio poziv na masovno cijepljenje za odrasle i djecu koji još nisu primili cjepivo.

U zemlji od 9,2 milijuna stanovnika, u kojoj je već više od polovice primilo pojačanu, tzv. booster dozu, teži slučajevi oboljenja prisutni su u necijepljenih, navode vlasti.

Ukupno je 1.394.407 zaraženih registrirano od početka pandemije u Izraelu, od čega je 8.244 završilo smrću, prema službenim podacima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene