Obavijesti Video Pretražite Navigacija
fuchs o početku škole

Ministri komentirali snimku Beroša i Zadravec: ''Ja svoje razgovore ne snimam'', ''Kako gledam na to? Uopće ne gledam''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice Užeg kabineta Vlade osvrnuo se na aktualnosti uoči skorog početka škole.

Ministar Radovan Fuchs rekao je da se sve radi da sve bude spremno za početak nastave. ''Sve su kombinacije moguće, ovisi o epidemiološkoj situaciji'', objasnio je.

Pročitajte i ovo Ministar Fuchs i premijer Plenković pogledajte reakciju Fuchs govorio da početak škole ovisi o epidemiološkoj situaciji pa premijer znakovito presjekao Učionica, ilustracija - 3 radna skupina Ministar Fuchs: ''Polazišna točka je da sva djeca krenu u škole 7. rujna'' - Evo tko će trebati nositi maske

Naglasio je da nema potrebe nekome nalagati da se nastava mora držati online. ''To su visoke institucije, netko može održavati nastavu cijelo vrijeme licem u lice ako ima mali broj studenata i dovoljno prostora, a netko će odlučiti da će dio nastave ići online'', objasnio je.

Osvrnuo se na kritike svoje prethodnice Blaženke Divjak, koja ga je prozvala na Facebooku da ne govori istinu.

''Nisam nikakve neistine govorio, bilo je pitanje jesu li se dokumenti mogli napraviti ranije, a moj je odgovor bio nezlonamjeran. Pitao sam kad smo ga mogli napraviti ranije kad sam mjesec dana tu. A je li se moglo prije godinu dana? Možda se moglo'', objasnio je Fuchs i dodao da to nije bilo ništa zlonamjerno.

Na pitanje hoće li biti produženog boravka u školama, Fuchs je rekao da je to u ingerenciji osnivača. ''Bit će ako mogu organizirati da se grupe ne miješaju. Ako ne mogu, to je opet epidemiološka mjera'', rekao je. Izvijestio je da je zahvaljujući ministrici Divjak stiglo još 100 tisuća dodatnih laptopa i da ih je sad ukupno na raspolaganju oko 300 tisuća. Ponovio je da će Vlada osigurati maske ako lokalna razina ne može.

Nakon što mu je kolega Darko Horvat završio u samoizolaciji, komentirao je epidemiološke mjere u svojemu Ministarstvu. ''Rekao sam suradnicima da želim da se po hodnicima i zajedničkim prostorijama kreću s maskama'', kaže.

Komentirajući pak snimku razgovora ministra Vilija Beroša i liječnice Dijane Zadravec, Fuchs je rekao da sa svojim suradnicima razgovara svaki dan te da on razgovore ne snima. ''Nisam pristaša toga, siguran sam da moji ne snimaju'', poručio je.

Ministri o aktualnostima

Ministar Ivan Malenica, koji je prebolio koronu, rekao je da treba biti oprezan osvrćući se na svog kolegu Darka Horvata, koji je zbog zaražene pomoćnice završio u samoizolaciji.

Za odlazak predsjednika Zorana Milanovića u Albaniju rekao je da sve treba biti transparentno i da treba objasniti je li tamo bio službeno ili privatno.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je da očekuju najveći kvartalni pad BDP-a, veći i od onog za vrijeme prošle krize.

''Izgledam li vam ja kao da me strah? Ma kakav strah, moramo biti hrabri'', komentirao je ministar Tomislav Ćorić slučaj kolege Horvata, u čijem se Ministarstvu pojavio koronavirus. Komentirajući slučaj radnika INA-e, rekao je da nitko ne može biti zadovoljan kad radnici ostaju bez posla. Na pitanje kako gleda na razgovor Beroša i Zadravec rekao je da uopće ne gleda te da on svoje razgovore ne snima.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene