Ovoga ljeta na hrvatskim plažama nećemo gledati gužve i ljude nagurane jedne do drugih. Dva su razloga, manji broj turista i epidemiološke mjere fizičke udaljenosti.

Galerija


Na plažama će ovoga ljeta najvažnija biti svijest i disciplina građana u tome da se drži fizička distanca, ina Jadranu i primjerice na zagrebačkom moru.

Vezani članci Italija Italija zabilježila najviše novozaraženih od početka epidemije: U posljednja 24 sata 16.079 pozitivnih na koronavirus Janez Janša Janša u dramatičnom obraćanju najavio nove mjere: Zatvaraju se vrtići i hoteli, radit će samo trgovine koje prodaju nužne namirnice

"Hoće li biti teško održavati razmak od dva metra? Pa neće sa strancima, ali mi smo sestre pa onda s njom sigurno neću biti na dva metra", kažu Katarina i Marija.

"Inače kad jesmo na moru, ne volimo da smo kao sardine", rekao je Dragan.

Ručnik do ručnika ili ležaljka do ležaljke odlaze u prošlost. Koncesionari na plažama morat će osigurati razmak. Najpoznatija dubrovačka plaža danas je prazna, ali lijepo vrijeme učinit će svoje.

"Mi ćemo se prilagoditi uvjetima koje su dali iz Stožera. Prema tome ćemo organizirati i rad na plaži i primanje gostiju, i domaćih i stranih, naši zaposlenici koji inače održavaju čistoću i red na plaži. Sve je to pod kontrolom, samo da gosti dođu", rekao je Ile Topuzović, koncesionar plaže Banje.

Za intervencije i obilazak plaža spremni su i dubrovačkom komunalnom redarstvu.

"Ako odluka Nacionalog stožera bude donesena u smislu da će komunalni redari obavljati određenu vrstu posla u smislu socijalne distance samih kupača, onda ćemo je, naravno, poštovati, sukladno našim ovlastima", rekao je Miho Šutalo, voditelj komunalnog redarstva Grada Dubrovnika.

Redova za ulazak u more ili vodu neće biti, ali svi će trebati paziti na razmak i biti odgovorni.

"Bitno je da se ne prilazi blizu ljudi jer se prilikom plivanja i ronjenja oslobađa aerosol. Sve će biti isto kao prije, samo neće biti ručnik do ručnika i ležaljka do ležaljke. Uz mjere fizičkog distanciranja vjerujem da ćemo uživati u moru", kaže ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Sigurno je da ovoga ljeta neće biti velikih gužvi na plažama kakve smo gledali posljednjih godina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr