Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Danas ukupno 24 nova slučaja zaraze, jedna osoba preminula, prihvaćen prijedlog vukovarskog Stožera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak su zabilježena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Prihvaćen je prijedlog Stožera Vukovarsko-srijemske županije o produljenju mjere koja ograničava broj uzvanika na svadbama.

* Ukupno je od početka epidemije zaraženo 5318 osoba

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Jedna je osoba preminula

* Produljena mjera ograničenja broja gostiju na vjenčanjima u  Vukovarsko-srijemskoj županiji

Tijek događaja pratite u nastavku:

15:54 Nakon što je zadarski Stožer izvijestio da je među novozaraženima turist iz Poljske, ministar zdravstva Vili Beroš tu je informaciju demantirao. Više doznajte ovdje.

15:1Koronavirusom je zaražena starija žena iz Korčule i epidemiološka obrada joj je u tijeku, a ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 13 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Nakon što je jučer zaraza utvrđena djelatnici Doma za starije i teško bolesne osobe "Majka Marija Petković" iz Blata na Korčuli, a koja je testirana prije povratka na posao s godišnjeg odmora, testirani su i djelatnici te štićenici, a sva 64 rezultata pokazala su se negativnima.

14:00 ''U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647. Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru sedam pacijenata. Jedna je osoba preminula.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske prihvatio je prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije i primjenu Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere mjere za Vukovarsko-srijemsku županiju produljio za 15 dana, tj. do 19. kolovoza 2020. godine, što znači da će se svadbene svečanosti na području Vukovarsko-srijemske županije i dalje moći odvijati samo u krugu najuže obitelji'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

12:58 U Ličko-senjskoj županiji 27. dan zaredom nema novih slučajeva zaraze, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata testirano je 14 osoba.

12:54 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da je svih 20 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata negativno. Koprivničko-križevačka županija deveti je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

12:51 Na području Požeško-slavonske županije nema novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer. Na posljednjem testiranju bila su 32 uzorka, svi su uzorci negativni.

12:48 Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedna je novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljela osoba kontakt je ranije oboljele osobe.

12:31 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba, stoji u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite. Za 50 uzoraka čekaju se rezultati testiranja.

12:06 Nema novih slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:57 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.

11:54 Međimurska županija nema novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:34 U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:30 U protekla 24 sata nema novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:21 Na području grada Zagreba potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, od 350 testiranih uzoraka, rekla je za DNEVNIK.hr Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar''.

Za novooboljele se još ne zna gdje su se zarazili, a epidemiološka obrada je u tijeku.

11:03 U Zagrebačkoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite te županije.

10:54 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas su tri novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe su s područja Vrgorca i jedna iz Sinja. Dvoje su kontakti prethodno oboljelih osoba, a za jednu je osobu u tijeku epidemiološka obrada.

10:44 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedan je novi slučaj zaraze, a radi se o osobi koja je bila u bliskom kontaktu s prethodno oboljelom osobom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:16 U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, a riječ je o osobi iz Vukovara, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:44 Na području Osječko-baranjske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tri su novooboljele osobe s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica.

9:27 Dvije su novooboljele osobe na području Zadarske županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o državljaninu Poljske koji se nakon testiranja vratio kući te muškarcu srednje dobi iz Obrovca kojem se utvrđuju kontakti i kretanje.

9:25 Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitana su 203 uzorka brisa na COVID-19, a dva su pristigla pozitivna, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljele osove su iz samoizolacije, a bliski su kontakt ranije oboljele osobe. Izliječeno je 14 osoba.

8:18 U Primorsko-goranskoj županiji ni danas nema novih oboljelih.

8:15 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirano je 12 osoba i sve su negativne na koronavirus.

7:50 Na pola puta od Zagreba prema moru, tek 45 minuta vožnje od vreve uzavrelog grada mnogi ovih dana traže spas od nesnosnih vrućina. U Gorskom kotaru ove je godine više domaćih nego stranih gostiju. Više informacija o tome pročitajte ovdje.

7:30 Koronavirus je u bolnicama zaustavio ili sveo na minimum ostale preglede. O listama čekanja govorimo već godinama, a kako rješenja nema, nije loše podsjetiti na veliki problem koji se tiče gotovo svake hrvatske obitelji. Više o tome možete pročitati ovdje.

ž

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene