Ministar VIli Beroš
Ministar VIli Beroš Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš demantirao je zadarski Stožer civilne zaštite, koji je izvijestio da je u toj županiji među zaraženima i jedan poljski turist. Beroš je objavio da turist nije zaražen u Hrvatskoj, već da je iz Poljske obaviješten da je registriran kao kontakt oboljele osobe, nakon čega se vratio u svoju zemlju.


Zadarski Stožer civilne zaštite u utorak je u svom izvješću naveo da je jedan od dvoje novooboljelih Poljak koji se nakon testiranja vratio u svoju zemlju.

Vezani članci Koronavirus u svijetu - 1 Više od 1700 studenata u prisilnoj karanteni, policija čuva zgrade: "Mnogi imaju simptome, ali ne mogu izaći na testiranje" Koronavirus, ilustracija Stožer donio nove mjere za tri županije, u domu u Delnicama zaraženo i pet djelatnika: "Većina pozitivnih ima blagu kliničku sliku''

Tu je informaciju kasnije demantirao ministar zdravstva Vili Beroš. On je na Twitteru objavio da turist iz Poljske nije zaražen u Hrvatskoj, nego su ga iz njegove zemlje obavijestili da je registriran kao kontakt oboljele osobe. Poljak se nakon toga vratio u zemlju.