Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Zadarskoj županiji zaraženi korisnici doma za starije koji su primili cjepivo, najviše novooboljelih u Varaždinskoj

U posljednja 24 sata zabilježeno je 150 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 13 osoba.

* Dosad zaraženo 257.639 ljudi

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* Preminule 5773 osobe

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

13:41 U posljednja 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Radi se o osobama iz Krapinskih Toplica i Zaboka.

12:54 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je devet novih pozitivnih nalaza, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe su iz Slavonskog Broda, a po jedna je iz Nove Gradiške, Cernika, Garčina, Oprisavaca, Oriovca, Podcrkavlja i Rešetara.

12:12 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije osam osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, objavio je nadležni Stožer civilne zaštite.

12:04 Od ukupno 91 obrađenog testa danas je 14 novoboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, a jedna je osoba preminula, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je osam osoba iz Splita, dvije iz Sinja i po jedna iz Kaštela, Solina, Dugog Rata i Klisa.

11:58 U Varaždinskoj županiji tijekom posljednja 24 sata evidentirano je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 287 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 20 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 11 posto.

11:12 Na području Osječko-baranjske županije obrađeno je 209 uzoraka, od kojih je osam pozitivnih na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 81 godine.

Dvije novopozitivne osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Belog Manastira, Bilja, Čepina, Ernestinova, Našica i Petrijevaca.

11:07 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze, od čega dva PCR metodom testiranja, a sedam brzim antigenskim testom, objavio je nadležni Stožer civilne zaštite.

Zaražene su četiri osobe iz Karlovca, dvije iz Rakovice i po jedna iz Ozlja, Krnjaka i Vojnića.

10:52 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 150 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6280.
Među njima su 1033 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 95 pacijenata. Preminulo je 13 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 257.789 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5786 preminulo, ukupno se oporavilo 245.723 osobe od toga 779 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 21.879 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.477.537 osoba, od toga 2521 u posljednja 24 sata'', priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:50 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je o 25 novozaraženih.

Zaraženo je pet osoba iz Velike Gorice, četiri iz Jastrebarskog, po tri iz Zaprešića i Ivanić-Grada, po dvije iz Samobora i Svete Nedelje te po jedna iz Vrbovca, Svetog Ivana Zeline, Brdovca, Bistre, Jakovlja i Križa.

10:41 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe, 32 su izliječene, a jedna je preminula, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljele osobe su s područja Gospića i Senja.

10:31 Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je da su u protekla 24 sata obrađena 23 uzorka, među kojima su evidentirana tri pozitivna nalaza.

10:28 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su tri utvrđena brzim antigenskim testom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Obrađena su 42 uzorka.

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika te po jednoj iz Konavala i Metkovića.

10:27 Na području Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata jedna je novopozitivna osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:23 U Primorsko-goranskoj županiji 25 je novooboljelih i 151 ozdravljena osoba, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 i danas u padu za 126 osoba na 1679 aktivnih slučajeva, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana u hitnoći laboratorijski obrađena 74 uzorka, što čini udio oboljelih u ukupnom broju zaraženih od 33,8 %.

Preminula je jedna osoba.

9:37 Na području Zadarske županije 22 su nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Jedanaest novooboljelih iz je Zadra, četvero iz Zemunika Donjeg, dvoje iz Benkovca te po jedna osoba iz Bibinja, Kala, Poličnika, Starigrada i Sukošana.

U Domu za odrasle osobe Zemunik koronavirusom zarazilo se četvero korisnika i jedna djelatnica. Dvoje zaraženih korisnika cijepljeno je protiv koronavirusa te imaju blage simptome.

9:10 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o jednom novom slučaju bolesti COVID-19. Na području županije trenutačno su aktivna 53 slučaja, ozdravilo je devet osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi sedam pacijenata.

9:08 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, i to na području grada Bjelovara, objavio je nadležni Stožer civilne zaštite.

9:00 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19, a riječ je o osobi s područja Siska, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:58 Tijekom protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 98 uzoraka brisova na COVID-19, među kojima je potvrđena jedna novozaražena osoba, izvijestio je županijski Stožer.

8:20 Na području Virovitičko-podravske županije zabilježene su dvije novopozitivne osobe, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirane su 53 osobe.

Dvoje pozitivnih dolazi s područja Virovitice i Suhopolja.

8:05 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 12 uzoraka, od kojih su dva pozitivna, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:42 Po broju zaraženih u Hrvatskoj prednjači Primorsko-goranska, a slijedi Splitsko-Dalmatinska županija. Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Ivo Ivić objasnio je rastuće brojke na području Splitsko-dalmatinske županije, ali i zašto je britanski soj virusa mnogo opasniji. >> Opširnije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene