Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskršnja košarica

Kako će izgledati uskršnja košarica? Hrana je jeftinija, ali sve se manje kupuje: "Već sam rezervirala šunku..."

Aktualno Galerija Uskršnja košarica 2021. - 1 Uskršnja košarica 2021. - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uskršnja košarica 2021. - 5 Uskršnja košarica 2021. - 5 Foto: DNEVNIK.hr Uskršnja košarica 2021. - 2 Uskršnja košarica 2021. - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uskršnja košarica 2021. - 3 Uskršnja košarica 2021. - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Uskršnja košarica 2021. - 4 Galerija 1/6 >>
Tržnice su spremne za Uskrs. Iako su cijene hrane u odnosu na prošlu godinu pale za manje od jedan posto, cijene nekih namirnica za Uskrs mogle bi biti nešto skuplje.

Rotkvica, luk i jaja samo su neke od namirnica koje su se danas kupovale. No ipak nitko neće Uskrs dočekati bez tradicionalne šunke. Iako su dva tjedna do Uskrsa, neki su već krenuli s pripremama.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Blagadni pred vratim Božić je sve skuplji, cijena bakalara i do 59 eura po kili: "Pa neki se žale, ali svatko izabere ono što može" Uskršnja košarica: Ilustracija - 3 USKRS SKUPLJI NEGO IKADA Inflacija jede hranu s blagdanskoga stola, cijena uskršnje košarice raste u nebo: "Malo je za nas preskupo"

Mesari ističu kako je ova godina za sada lošija od prošle. Iako je tržnica prošle godine radila pod strogim mjerama, danas rade u blažim uvjetima, ali i dalje pod epidemiološkim mjerama. Nadaju se da će idući tjedan biti udarni. Cijena svježeg mesa znatno je jeftinija, ali ne i šunke. No osim mesa loša je prodaja i domaćih jaja.

"Već sam rezervirala šunku. Mislim da je oko 60 kuna rekao da je kuhana, ali da već ima velike narudžbe", kaže Kora iz Osijeka. 

Cijene domaćih jaja kreću se od jedne kune, do kune i dvadeset lipa, ovisi o veličini. Cijene padaju jer se manje kupuje zbog zabrana okupljanja.

Prošle godine u lockdownu Hrvati su potrošili milijardu i 194 milijuna kuna, što je četrnaest posto manje nego 2019. Iako je premijer najavio da neće biti lockdowna ni propusnica, iz HGK-a ističu da ne bi trebao biti velik pad u odnosu na lani.

Više o temi Uskršnje potrošnje i košarice doznajte iz videa priloženog u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene