Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Zaraženo 11 djelatnika splitsko-dalmatinske policije, svi se zarazili izvan radnog mjesta: "Niti jedna policijska postaja nije žarište"

Testiranje turista na Cresu i Lošinju - 4
Testiranje turista na Cresu i Lošinju - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Testiranje turista na Cresu i Lošinju - 4 Testiranje turista na Cresu i Lošinju - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dijana Novković, voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Splitsko-dalmatinske županije Galerija 1/2 >>
Hrvatska je u petak oborila rekord po broju novozaraženih. Zabilježeno je 265 novih slučajeva. Jedna je osoba umrla.

- aktivnih bolesnika s koronavirusom trenutačno je 1842

Pročitajte i ovo Hitni prijem 234 nova slučaja zaraze Jedna županija uvodi nove mjere za svadbe i sahrane: U većinu javnih prostora više se neće moći bez maske Krunoslav Capak i Valentina Baus - 4 GOST DNEVNIKA NOVE TV Capak potvrdio: "Idemo na smanjivanje broja dana izolacije." Otkrio je i kolika je smrtnost od korone u Hrvatskoj

- ukupno je oboljelo 7594 

- preminulo je 169 osoba

Tijek događanja pratite u nastavku: 

23:07 Jedanaest djelatnika splitsko-dalmatinske policije zaraženo je koronavirusom dok ih je još 19 u samoizolaciji, potvrdila je u subotu navečer splitska policija.

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić izjavila je novinarima da su se njihovi djelatnici zarazili izvan radnog mjesta te naglasila da ni jedna postaja kao ni policijska uprava nisu žarište koronavirusa. Po njezinim riječima poduzete su sve epidemiološke mjere.

Splitsko-dalmatinska županija u petak je prva u Hrvatskoj dosegnula troznamenkasti broj pozitivnih osoba na koronavirus - ukupno 103 osobe mahom mladi ljudi, a epidemiologinja Diana Nonković izvijestila je da broj novooboljelih raste posebno iz Imotske krajine.

19:34 Stožer Civilne zaštite Šibensko-kninske županije uvodi punkt za testiranje turista. Punkt počinje s radom u ponedjeljak 24. kolovoza.

Na sastanku županijskog stožera je dogovoren model testiranja turista na COVID-19. Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, osim što će sufinancirati liječnički tim koji će testirati turiste prije povratka u njihove matične zemlje, preuzela je i koordinaciju ove usluge za turiste i o tome obavijestila sve dionike u turizmu na području te županije.

Kontakt osoba iz TZ Šibensko-kninske županije sa kojom turistički subjekti mogu dogovoriti termine, te dobiti potrebne informacije, o načinu, vremenu i mjestu testiranja je Ivana Lušić, +385 9873 7404, e-mail: ivana.lusic@dalmatiasibenik.hr.

Pri naručivanju testiranja treba voditi računa da je potrebno naručivanje minimalno 24 sata ranije, kao i da je čekanje rezultata 24-48 sati.

17:47 "S obzirom na sadašnju epidemiološku situaciju mi komuniciramo da ne bi trebalo ići na maturalna putovanja jer uskoro počinje škola i ne bi bilo dobro da djeca krenu u školu s opterećenjem da su bili u nekim rizičnim prostorima i da su potencijalno zaraženi koronavirusom“, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

17:33 Voditeljica Službe za epidemiologiju NZJZ Split Diana Nonković kazala je kako očekuje da će se situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji smiriti kroz 10-ak dana. Više o tome pročitajte ovdje.

16:10 "Stožer je u više navrata donosio odluke protujrečne onima koje je donio ranije, znanost je izvrgnuo ruglu i iznevjerio je povjerenje građana", objasnio je Tomislav Pilkić zašto je pokrenuo grupu na društvenoj mreži  "Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite"koja u mjesec dana od pokretanja broji više od 111.000 članova.

14:15 U Republici Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno je 265 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a još je jedna osoba preminula, objavio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije. Više o tome OVDJE. 

13:41 Varaždinska županija ima jednu novozaraženu osobu. 

13:31 Bjelovarsko-bilogorska ima dvije novozaražene osobe. Jedna osoba kontakt je ranije zaraženih koronavirusom u našoj županiji i bila je u samoizolaciji, dok je druga novozaražena osoba testirana u županiji, ali ima prebivalište izvan Bjelovarsko-bilogorske županije i nije kontakt ranije oboljelih od koronavirusa. Trenutačno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 10 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

13:30 Karlovačka županija ima jednu novozaraženu osobu. 

13:29 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom (područje Grada Zaboka). U istom razdoblju zaprimljena su 34 negativna nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za jedan uzorak.Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze s područja Krapinsko-zagorske županije je 14.

13:28 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o tri osobe (dvije muške i jednoj ženskoj) iz iste obitelji iz Zagreba koji su testirani pozitivni kod nas, ali se više ne nalaze u našoj županiji.

Iz Dubrovnika su zabilježena četiri nova slučaja, i to tri osobe (jedna muška i dvije ženske) iz iste obitelji koji su kontakti ranije poznatog slučaja te jedna ženska osoba također kontakt poznatog slučaja.

Jedna muška osoba iz Dubrovačkog primorja zaražena je kao kontakt ranijeg slučaja, a epidemiološka veza utvrđuje se za jednu žensku osobu iz Konavala, mušku iz Župe dubrovačke te jednu mušku osobu iz Zažablja. Jedna muška osoba iz Zagreba koja trenutačno boravi u Orebiću zaražena je kao kontakt ranijeg slučaja, kao i muška osoba iz Stona. U OB-u Dubrovnik hospitalizirane su četiri osobe pozitivne na koronavirus

13:04 Stožer civilne zaštite Grada Splita održao je konferenciju za novinare zbog rekordnog broja zaraženih. Većina novozaraženih su mladi, očekuju blagi porast broja oboljelih određeno vrijeme. "Teško je potpuno detektirati od koga su se mladi zarazili jer oni često i zaborave s kim su se sve družili", izjavila je Dijana Novković, voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Splitsko-dalmatinske županije. Imotska krajina detektirana je kao žarište. Danas po broju oboljelih prednjači Split sa 41 novozaraženom osobom, a slijedi ga Imotski.

"Naš mentalitet jest mediteranski, svugdje postoje neodgovorni. Ne mogu se složiti s tom tvrdnjom, to je bilo vjerojatno na razini šale", izjavio je Luka Brčić, načelnik Splitsko-dalmatinskog stožera, komentirajući izjavu Krunoslava Capaka da su Dalmatinci opušteniji i da se zbog toga tamo virus brže širi.  

12:39 Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata 12 je novooboljelih osoba od bolesti COVID-19, jedna je osoba izliječena, a trenutačno je aktivno 89 slučajeva zaraze novim koronavirusom, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Od početka epidemije koronavirusa na području Zagrebačke županije evidentirano je 345 osoba oboljelih od bolesti COVID-19, do sada je izliječeno ukupno 245 osoba, a 11 ih je umrlo, izvijestio je u petak Županijski stožer civilne zaštite.

Stožer napominje da je riječ o podacima koje su primili od Županijskoga zavoda za javno zdravstvo u petak do 11 sati, dok Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje podatke dobivene do 14 sati, pa zato dolazi do razlike u brojkama.

12:36 Lokalni stožeri javljaju o 249 novooboljelih. 

12:35 U Brodsko-posavskoj županiji 18 je novooboljelih. 

12:34 U Međimurskoj županiji uzeto je 88 uzoraka, a do sada su ukupno testirane 2872 osobe. Od jučer su testirane 62 osobe, 61 nalaz je negativan i jedan pozitivan. U Međimurskoj županiji s današnjim je danom 26 aktivnih slučajeva, svi su bez kliničke slike ili s vrlo blagom kliničkom slikom, u samoizolaciji čime, je Međimurje i dalje županija bez lokalne transmisije virusa COVID-19. U samoizolaciji je 220 osoba. Riječ je o osobama pozitivnim na COVID-19 te njihovim kontaktima.

12:30 Stožer civilne zaštite Grada Splita najavio je za 13 sati konferenciju za novinare zbog rekordnog broja zaraženih. Pratite ju na DNEVNIK.hr. 

12:24 Znanstvenik Ivan Đikić smatra da Hrvatska treba više testirati na koronavirus kako bismo znali koliko se širi zemljom. Kritizirao je i izjavu Krunoslava Capaka o povećanom broju zaraženih u Dalmaciji. Više o tome OVDJE.

12:19 U Zadarskoj županiji 14 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih dijelom je riječ o obiteljskim kontaktima, a dijelom o mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. Među novozaraženima je i jedan djelatnik Opće bolnice Zadar čiji su kontakti stavljeni u samoizolaciju.

U samoizolaciji je trenutačno 488 osoba, nadzor je istekao za njih 5021, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 250 uzoraka. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je četvero na respiratoru.

12:07 Lokalni stožeri javljaju o 216 novooboljelih. 

12:06 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 32 osobe oboljele su od zarazne bolesti COVID-19: 28 osoba ima prebivalište na području Šibensko-kninske županije: 16 na području grada Šibenika, pet na području grada Vodica, tri na području grad Knina, dvije na području grada Drniša te po jedna osoba u Murteru i u Kistanjama.

Četvero novooboljelih trenutačno boravi na području županije, dok im je prebivalište drugdje. Većina novooboljelih mlađe je životne dobi.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 455 osoba: 451 osoba je kontakt oboljelih; četiri osobe javile su se nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.
U posljednja 24 sata uzorkovana su 134 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11:47 Lokalni stožeri do sada su prijavili 188 novooboljelih. 

11:43 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 582 obrađena testa danas su 103 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, i to 41 osoba iz Splita, 14 iz Imotskog, devet iz Prološca, sedam iz Makarske, šest iz Lovreća, pet iz Lokvičića, po četiri iz Runovića i Podbablja, tri iz Ciste Provo, po dvije iz Sinja, Trilja, Jelse i Zmijavaca te po jedna iz Vrlike i Solina.

Od 103 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 35 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1236 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 18 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se dvije osobe nalaze na respiratoru. Dvije osobe nalaze se u karanteni od toga jedan hrvatski državljanin i jedan strani državljanin.

11:23 Za područje Osječko-baranjske u protekla 24 sata obrađeno je ukupno 217 uzoraka (190 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 27 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a), od kojih su dva bila pozitivna na koronavirus. Obje novozaražene osobe su iz Osijeka, a u dobi su od 20 i 21 godinu.

11:14 Lokalni stožeri javili su do sada o 83 slučaja zaraze. 

11:11 U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata testirano je 596 osoba od kojih je 53 pozitivno na koronavirus. U samoizolaciju stavljeno je 135 osoba. Od 53 novooboljela 25 su povratnici s godišnjih odmora, 14 su kontakti od prije pozitivnih osoba, za 6 je epidemiološka obrada u tijeku, za 5 se ne zna gdje su se zarazili, a tri su importirani slučajevi iz BiH. U Gradu Zagrebu aktivnih je 518 slučajeva, a u samoizolaciji nalazi se 1.050 osoba.

Pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je na konferenciji za novinare gradskog Stožera kako je zabilježeno intenziviranje aktivnosti testiranja u Domovima zdravlja, upozorivši da "sustav funkcionira otežano, ali funkcionira".

11:03 Lokalni stožeri do sada su javili o 30 novooboljelih. 

10:43 Koprivničko-križevačka županija ima jednog novooboljelog. 

10:16 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 7 je novooboljelih osoba. 1 oboljela osoba s područja grada Novalje. 2 oboljele osobe su s područja općine Perušić kontakti su ranije potvrđene oboljele osobe. 2 oboljele osobe su s područja općine Plitvička Jezera koje trenutno borave u privatnom smještaju u izolaciji na području Zadarske županije. Ostalih dvoje oboljelih su s područja Grada Zagreba i Primorsko-goranske županije a na našem području koriste izolaciju u privatnom smještaju.

10:01 Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar izjavila je za N1 da će broj novooboljelih u Zagrebu biti veći nego jučer kada je bilo 44 novooboljelih. Konferencija za novinare zagrebačkog stožera bit će u 11 sati. Pratite ju uživo na DNEVNIK.hr. 

9:48 Lokalni stožeri dosad su javili o 22 novozaražene osobe. 

9:48 Student s područja Virovitičko-podravske županije zaražen je koronavirusom. Ima blage simptome bolesti, na kućnom je liječenju, a utvrđuje se gdje se zarazio. U samoizolaciji nalaze se 63 osobe koje su povezana s trenutačno zaraženima.

9:23 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja je 24 sata pet novih pozitivnih osoba na COVID-19 (tri osobe iz Vinkovaca, jedna iz Županje i jedna osoba strani državljanin s boravištem u Cerni), a jedna je osoba preminula.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 579, od toga je 436 osoba izliječeno, a ukupno ih je devet preminulo. Trenutačno je u županiji 27 osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19. U protekla 24 sata testirane su 72 osobe te je ukupno testiranih do sada na području županije 7386. U samoizolaciji na području županije je 200 osoba.

9:20 N1 javlja da će Stožer ovih dana produljiti mjeru vezanu za noćne klubove, prema kojoj oni ne mogu raditi dulje od ponoći.

9:14 Nacionalni stožer civilne zaštite danas će u 14 sati održati konferenciju za novinare. Pratite ju na DNEVNIK.hr. Prema lokalnim stožerima, dosad imamo 16 novozaraženih. 

9:13 U Sisačko-moslavačkoj županiji danas su tri novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna je iz Novske, jedna iz Kutine i jedna iz Siska. Trenutačno su na području županije 23 aktivna pacijenta koja boluju od koronavirusa.

9:00 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 316 uzoraka brisova (220 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je devet pozitivno. Kod osam slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije i bliski su kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba (četiri su povezane s objektom za proizvodnju i prodaju mesa, a četiri su obiteljski i bliski kontakti). Jedna je osoba dulje vrijeme boravila u srednjoj Dalmaciji i vratila se u Istru. Izliječena je jedna osoba.

8:53 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 11 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 10 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a jedna je hospitalizirana. U samoizolaciji se nalazi 67, a ukupno je testirana 4691 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 61 uzorak, a svi su uzorci negativni.

8:39 U Primorsko-goranskoj županiji danas su četiri novozaražene osobe, dok su tri ozdravile. Novozaraženi su opet mladi ljudi i kontakti prethodno zaraženih, odnosno ljudi koji se vraćaju s godišnjih odmora. Samo je jedan od njih austrijski turist koji se već vratio u matičnu zemlju.

7:02 Velika Britanija i Slovenija stavile su Hrvatsku na crvenu listu te će putnici koji dolaze iz Hrvatske morati u samoizolaciju na 14 dana. I Njemačka je stavila dvije naše županije na crvenu listu: Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku.

7:01 Ministar Marić izvijestio je na sjednici Vlade u četvrtak da nas je koronakriza do sada koštala 21 milijardu kuna. Više o tome OVDJE.

7:00 Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u četvrtak o rekordnih 255 novih slučajeva zaraze koronavirusom u 24 sata u Hrvatskoj, u bolnicama je ukupno 127 osoba, a na respiratoru je 13 pacijenata. Više o tome OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene