Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Rekordan broj oboljelih u Hrvatskoj: Čak 255 novih slučajeva, najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Zagrebu, velik porast i u Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u četvrtak oborila neslavni rekord po broju zaraženih kada je potvrđeno čak 255 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Njemačka je zbog epidemiološke slike dvije hrvatske županije stavila na crvenu listu.

* Hrvatska bilježi novi rekordni broj oboljelih - čak 255 novih slučajeva

Pročitajte i ovo Hitni prijem 234 nova slučaja zaraze Jedna županija uvodi nove mjere za svadbe i sahrane: U većinu javnih prostora više se neće moći bez maske Pacijent na respiratoru 135 novozaraženih, 3 osobe umrle Nove odluke lokalnih stožera: Jedna županija popušta mjere, ali druga ih pooštrava

* Njemačka Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsko županiju stavila na crvenu listu 

Tijek događanja pratite u nastavku: 

14:00 ''U protekla 24 sata zabilježeno je 255 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1689. Među njima je 127 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata.

Preminulih osoba nema.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 7329 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 168 preminulo, a 5472 su se oporavile.

U samoizolaciji je trenutačno 5929 osoba.

Do danas je ukupno testirana 144.521 osoba, od toga 2397 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

13:37 Osam novih slučajeva potvrđeno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o muškarcu i ženi iz Zagreba koji trenutačno borave u općini Slivno. Zaražena su trojica muškaraca iz Konavala, Opuzena i Dubrovnika, te jedan muškarac iz Kule Norinske koji ima boravište u Dubrovniku.

Među zaraženima je i stariji muškarac iz Bosne i Hercegovine kojije trenutačno u Dubrovniku, kao i jedna žena iz Župe dubrovačke. Za četiri osobe je utvrđeno kako su se zarazile izvan županije, dok se za ostale utvrđuje epidemiološka veza.

13:16 U srijedu je istekla odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o održavanju svadbi na području Vukovarsko-srijemske županije samo u krugu najuže obitelji, a nije stigla nova odluka o mogućem produženju te mjere, potvrđeno je u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

13:14 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije nisu evidentirane nove osobe zaražene koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

13:02 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 75 novooboljelih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je 26 ljudi iz Splita, 12 iz Makarske, šest iz Sinja, petero iz Imotskog, po četvero iz Vrlike i Kaštela, troje iz Tučepa, po dvije osobe iz Podstrane i Otoka i po jedan novooboljeli iz Starog Grada, Šestanovca i Marine.

Od 75 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, njih 10 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

12:22 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je jedanaest novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:19 U Međimurju je jedan novi slučaj zaraze, objavio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

12:16 U Karlovačkoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su četiri žene i dva muškarca, a uglavnom je riječ o mlađim osobama. Četvero su kontakti ranije oboljelih osoba, a jedna se osoba vratila s godišnjeg odmora na moru te za jednu još nije utvrđen izvor zaraze.

Dvije su novooboljele osobe s područja Karlovca te po jedna iz općina Draganić i Barilović, Ogulina i Lasinje.

12:15 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Troje su obiteljski kontakti prethodno zaraženih osoba, dvije su osobe starije životne dobi i jedna srednje životne dobi, s blažim kliničkim slikama i liječe se kod kuće. Kod četvrte osobe riječ je o ženi srednjih godina, koja se epidemiološki još obrađuje, a zasad nije poznat izvor zaraze.

11:54 U Zagrebačkoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po dva su nova slučaja s područja Jastrebarskog, Velike Gorice i Zaprešića te jedan u Samoboru.

11:53 Na području Šibensko-kninske županije devet je novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Sedmero novozaraženih je s područja Šibenika, a dvije su iz Pirovca i Drniša. Većina novooboljelih mlađe je životne dobi.

11:4U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Na posljednjem testiranju bilo je 137 uzoraka i svi su negativni. 

11:07 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljele su osobe s područja Primorsko-goranske te Šibensko-kninske županije, a na području Ličko-senjske nalaze se u izolaciji.  

11:06 Devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji, a kod novooboljelih je uglavnom riječ o obiteljskim kontaktima ranije oboljelih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:00 U Zagrebu su u posljednja 24 sata potvrđena 44 nova slučaja zaraze, objavio je na konferenciji za medije pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Osamnaest novooboljelih povratnici su s godišnjih odmora, a 11 osoba kontakti su ranije oboljelih. Za osam novozaraženih negativna je epidemiološka anamneza te je šest slučajeva uvezeno iz BiH i Kosova. Za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku. 

10:47 O aktualnoj situaciji s epidemijom koronavirusa ministri više resora govorili su na prvoj sjednici Vlade nakon godišnjih odmora. Što su sve rekli, doznajte ovdje

10:24 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula, javio je županijski Stožer civilne. 

Sedam novooboljelih je iz Vinkovaca, dvije iz Cerne te po jedna iz Gradišta, Vukovara  i Otoka.

10:1U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su ukupno 203 uzorka, od čega je pet pozitivnih na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljele su osobe iz Osijeka, Vuke, Đakova, Petrijevaca i Našica.

9:29 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Jedna novooboljela osoba testirana je u toj županiji iako prebivalište ima na području druge županije.

Novooboljele osobe nisu kontakti ranije zaraženih s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

9:28 Devet novozaraženih osoba danas je u Primorsko-goranskoj županiji. Novozaražene osobe mlađe su životne dobi.

Osmero njih povratnici su s godišnjeg odmora, uglavnom po Dalmaciji, a jedna je osoba došla iz Austrije.

9:06 U Istri je potvrđeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U 18 slučajeva riječ je o osobama iz samoizolacije, bliskim kontaktima pozitivnih osoba, a povezani su s mesnicom i dječjim vrtićem u Puli te vrtićem u Vrsaru.

Kod troje novooboljelih radi se o uvezenim slučajevima, odnosno poslovnom boravku u Srbiji i boravak na području srednje Dalmacije. Za šest je osoba u tijeku epidemiološka obrada.

8:58 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Oboljela je osoba s područja grada Siska.

8:5Na području Virovitičko-podravske županije četiri su novozaražene osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tri oboljele žene su mlađe, a jedna srednje životne dobi. Sve imaju blage simptome i nalaze se na kućnom liječenju, a jedna je zdravstvena radnica.

8:28 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javlja kako su pristigli nalazi 39 testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata te su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađim osobama s koprivničkog i đurđevačkog područja, jedna je osoba kontakt zaražene osobe, a dvije osobe nisu povezane s trenutačno aktivnim zaraženim slučajevima, već su razvile simptome bolesti nakon povratka s ljetovanja.

U tijeku je daljnja epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba te se u narednom razdoblju očekuje povećanje broja zaraženih.

7:10 Slovenija, kako je izjavio glasnogovornik njihove vlade Jelko Kacin, od četvrtka i službeno stavlja Hrvatsku na crvenu listu. To znači da će svi oni koji iz Hrvatske dolaze u Sloveniju morati 14 dana u karantenu. I Velika Britanija vjerojatno uklanja Hrvatsku s liste sigurnih zemalja. Više o tome OVDJE.

7:00 Za danas je najavljena sjednica Vlade RH na kojoj će, uz ostalo, biti Informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Hrvatskoj.

6:50 U Hrvatskoj je u srijedu zabilježeno rekordnih 219 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno je 1520 aktivnih slučajeva, uz 5459 osoba u samoizolaciji izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite. Više o tome OVDJE. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene