Obavijesti Video Pretražite Navigacija
135 novozaraženih, 3 osobe umrle

Nove odluke lokalnih stožera: Jedna županija popušta mjere, ali druga ih pooštrava

Pacijent na respiratoru
Pacijent na respiratoru DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pacijent na respiratoru Galerija 1/1 >>
Nacionalni stožer javio je kako je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1158. Među njima su 274 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

* Trenutačno je 1158 aktivnih slučajeva

Pročitajte i ovo Hitni prijem 234 nova slučaja zaraze Jedna županija uvodi nove mjere za svadbe i sahrane: U većinu javnih prostora više se neće moći bez maske Krunoslav Capak i Valentina Baus - 4 GOST DNEVNIKA NOVE TV Capak potvrdio: "Idemo na smanjivanje broja dana izolacije." Otkrio je i kolika je smrtnost od korone u Hrvatskoj

* Na bolničkom liječenju su 274 pacijenta

* Na respiratoru je 26 pacijenata

* Od početka pandemije ukupno je zabilježeno 16.380 zaraženih

* 275 ljudi je preminulo

Tijek događaja pratite u nastavku:

18:15 Uvode se nužne epidemiološke mjere za područje Vukovarsko-srijemske županije u trajanju od 14 dana.

Na svim okupljanjima gdje je prisutno više od 50 osoba obavezna je evidencija prisutnih s osnovnim informacijama, na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno je pridržavanje mjera, a ako je u zatvorenom prostoru - obavezno je nošenje maski za lice.

Nadalje, sportska natjecanja mogu se održati samo uz pridržavanje mjera, dok se natjecanja u zatvorenom prostoru održavaju bez gledatelja.

Prilikom ulaska u javne ustanove obavezna je dezinfekcija ruku i maska na licu. Maske su obavezne i u trgovinama i ustanovama koje obavljaju javnu djelatnost.

Stožer je umirovljenicima preporučio da ne odlaze na organizirana putovanja te da ne sudjeluju na okupljanjima gdje je veći broj osoba. Preporučeno je i ograničavanje izlazaka korisnika smještaja u sustavu socijalne skrbi, osim iz medicinskih ili drugih opravdanih razloga.

U Vinkovcima su zabranjene posjete korisnicima domova za starije i nemoćne osobe. Odluka Stožera primjenjuje se od srijede.

17:55 Zbog blagog poboljšanja epidemiološke slike, od danas je na snazi izmijenjena Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zadarske županije kojom se dozvoljavaju posjete domovima za stare i nemoćne uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ostale epidemiološke mjere i dalje su na snazi.

14:08 U Međimurskoj županiji dva su nova slučaja zaraze. U Zagrebu su izolirana dva slučaja s područja Međimurske županije i epidemiološka obrada u tijeku.

S današnjim danom, od početka pandemije, u Međimurskoj županiji ukupno je registrirano 159 pozitivnih, od čega je trenutno 56 aktivnih slučajeva bolesti (za dvije novooboljele osobe je epidemiološka obrada u tijeku, 11 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 6 osoba sa svadbene svečanosti, 10 osoba kontakt sa oboljelim koji su prisustvovali svadbi (5 sekundarnih slučajeva i 5 tercijalnih), 23 osoba koje su kontakti sa ranije potvrđenim, 1 osoba koja se vratila sa ljetovanja, 3 osobe strani državljani koji rade na području MŽ).
U samoizolaciji se nalazi 670 osoba (oboljeli i njihovi kontakti).

Epidemiološka situacija u osnovnim i srednjim školama je izrazito povoljna i nastava se nesmetano odvija. Trenutno, iz preventivnih razloga, ne rade dva vrtića u Nedelišću i Hodošanu i nema sekundarnih pozitivnih slučajeva.

13:26 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom. U istom razdoblju jedna se osoba oporavila i otpuštena je s bolničkog liječenja, dok je jedna osoba s prebivalištem u drugoj županiji, a koja se liječila u varaždinskoj bolnici, prebačena u Kliniku za infektivne bolesti u Zagreb.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 17, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze 3 osobe, a na liječenju kod kuće 14 osoba.

13:00 U Karlovačkoj županiji su četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 i sve oboljele su žene. Dvije osoba su iz Karlovca, jedna iz Duge Rese i jedna iz Žakanja.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 334 osobe, a trenutno je 60 aktivnih slučajeva. Na liječenju u OB Karlovac nalazi se 13 oboljelih osoba. U samoizolaciji se nalazi 406 osoba i nije bilo kršenja mjere samoizolacije.

12:40 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, po jedna s prebivalištem na području Oroslavja, Zlatara, općina Hum na Sutli, Mače i Marije Bistrice. U istom razdoblju ozdravilo je devet osoba, pristigla su i 74 negativna nalaza, dok se čekaju rezultati za još tri uzorka.

Ukupni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 93. U samoizolaciji se nalazi 508 osoba.

11:40 Splitsko-dalmatinska županija ima 35 novooboljelih od ukupno 861 obrađenog testa, i to iz Splita 18 osoba, iz Solina četiri, po dvije iz Sinja, Trilja i Marine te po jedna iz Kaštela, Imotskog, Makarske, Gradca, Podstrane, Zagvozda i Dugog Rata.

Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 25 njih kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 992 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 36 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, a šest je osoba na respiratoru.

11:35 Novih 19 slučajeva zaraze zabilježeno je u Zagrebu, zbog čega je mjera samoizolacije određena za 108 osoba, uključujući 46 srednjoškolaca i jednog nastavnika, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u proteklom 24-satnom razdoblju provedeno je 1012 testiranja, a 108 osoba dobilo je mjeru samoizolacije.

Od jučer se u Zagrebu oporavila 31 osoba, pa je trenutačno u Zagrebu 314 aktivnih slučajeva i 1794 aktivnih samoizolacija. Od 19 novih slučajeva deset su negativne epidemiološke anamneze, a devet su kontakti prethodno oboljelih.

Među novozaraženima su dva pozitivna učenika iz dvije srednje škole, zbog čega je u samoizolaciji završilo 46-ero učenika i jedan nastavnik.

11:16 Novih 12 slučajeva zaraze koronavirusom bilježi Zagrebačka županija, gdje je u Domu za starije i nemoćne u Rugvici zaraza potvrđena kod osam štićenika i jednog djelatnika. U općini Rugvica zaraženo je deset osoba, a dvije u Velikoj Gorici, dok je izliječeno 19 osoba. Među novozaraženima troje su kontakti ranije oboljelih. Samoizolacija je propisana za još 119 osoba.

11:12 Virovitičko-podravska županija ima jednog novozaraženog. Odluka Opće bolnice Virovitica po kojoj se svi pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju testiraju na koronavirus pokazala se opravdanom, priopćio je lokalni stožer. 

Naime, jedan mladić s područja Virovitičko-podravske županije testiran je na virus prije operativnog zahvata. Iako nije imao simptome bolesti, u sebi je nosio virus. Bio je asimptomatski i jedini je od, u posljednja 24 sata testiranih 45 osoba, koji je pozitivan na COVID-19. Njegov izvor inficiranja epidemiološki se utvrđuje.

10:16 Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a riječ je o osobi iz Bjelovara.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutačno su COVID-om zaražene 22 osobe jer su se u protekla 24 sata dvije osobe oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. U samoizolaciji je 490 ljudi.

10:09 Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, muškarac iz općine Sukošan. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 192 uzorka, pod aktivnim je nadzorom 211 osoba, a istekao je za njih 7426.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika oboljelih od koronavirusa, od toga je dvoje na respiratoru.

10:02 Nacionalni stožer javio je kako je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1158.

Među njima su 274 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 26 pacijenata.

Preminule su tri osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16.380 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 275 preminulo. Ukupno se oporavilo 14.947 osoba, od toga 154 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutačno 8744 osobe.

Do danas su ukupno testirane 300.492 osobe, od toga 4494 u posljednja 24 sata.

10:01 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osobe od COVID-19.

Oboljela je osoba iz Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe.

Ukupno su oboljele 173 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 41 aktivni slučaj, 130 osoba je izliječeno, a dvije su preminule.

09:55 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od infekcije COVID-om; jedna iz Knina i jedna iz Drniša.

Trenutačno je devet aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19. Četiri osobe liječe se na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 69 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 189 uzoraka za testiranje na virus SARS-CoV-2.

9:52 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Po dvije novopozitivne osobe su iz Đakova i Vuke te po jedna iz Valpova i Strizivojne.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 oboljela osoba, od koje su četiri na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba, riječ je o muškarcu iz Darde (1952. godište) i s nizom drugih komorbiditeta.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 26 novih kontakata ranije oboljelih osoba pa se trenutačno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 543 osobe.

9:32 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za tri je osobe utvrđena epidemiološka veza), jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području županije (utvrđena epidemiološka veza).

Izliječeno je sedam osoba - četiri iz Dubrovnika, po jedna iz Metkovića i Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analiziran je 14.151 uzorak.

U samoizolaciji je 277 osoba.

9:10 U Primorsko-goranskoj županiji danas je devet novozaraženih i devet ozdravljenih osoba, što znači da je u toj županiji i dalje 135 aktivnih slučajeva.

462 osobe se nalaze u izolaciji, broj testiranih uzoraka je oko 600 dnevno.

U domu u Delnicama situacija sa zaraženim korisnicima i dalje je dobra i nepromijenjena, jedna se korisnica vratila iz bolnice u dom. Sada je u bolnici iz doma ukupno 12 osoba. Od današnjih novozaraženih, pet su kontakti prethodno zaraženih osoba, a za četiri se utvrđuje izvor zaražavanja.

8:50 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 314 uzoraka brisova na COVID-19 (200 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su dva pozitivna.

Jedna je osoba iz mjera samoizolacije, uvezeni slučaj (Primorsko-goranska županija). Kod druge osobe također se radi o uvezenom slučaju (Republika Italija)

Izliječena je jedna osoba. Trenutačno je sedam aktivnih COVID pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 75 osoba.

8:41 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javio je kako su na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi sa šireg koprivničkog i križevačkog područja. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.
Na bolničkom su liječenju četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 15 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. U samoizolaciji se nalaze 92 osobe.

8:06 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih.

7:31 Nacionalni stožer i predstavnici ugostitelja razgovarat će o tome kako smanjiti razinu buke u kafićima i klubovima kako bi se smanjila glasnoća razgovora među gostima. Više o tome OVDJE.

7:30 U Hrvatskoj je u ponedjeljak zabilježeno 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nije bilo umrlih, a broj aktivnih slučajeva iznosi 1180, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je 291 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih su na respiratoru 24 pacijenta. U posljednja 24 sata testirano je 3029 uzoraka, a oporavile su se 184 osobe.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene