Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog porasta broja zaraza

Idemo na crvenu listu još jedne države? Ujedinjeno Kraljevstvo povezalo neke slučajeve zaraze s boravkom u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija je najavila da će danas staviti Hrvatsku na crvenu listu, što znači da će svi njezini građani po povratku iz naše zemlje morati u karantenu. The Guardian piše da bi to moglo učiniti i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Jučer je bio najgori dan za Hrvatsku, čak 219 novooboljelih. Ako Slovenija danas donese odluku o crvenoj listi, to znači da će svi njezini građani po povratku iz naše zemlje morati u karantenu.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati

Zbog porasta broja osoba zaraženih koronavirusom te uvoza zaraze Ujedinjeno Kraljevstvo moglo bi Hrvatsku staviti na popis zemalja čiji će posjetitelji po povratku morati u karantenu od 14 dana. U srijedu poslijepodne o toj je temi održan i ministarski sastanak koji je vodio ministar prijevoza Grant Shapps.

The Guardian doznaje da bi ta vijest službeno mogla biti objavljena već u četvrtak, što znači da bi tisuće britanskih turista koji se trenutačno nalaze u Hrvatskoj možda morale dva tjedna provesti u karanteni.

Međutim, kada je prošlog tjedna Francuska i još pet zemalja stavljeno na popis za obaveznu karantenu, povratnicima je dano 30 sati da se vrate prije implementiranja mjera te se pretpostavlja da će isto biti i s Hrvatskom.

Guardianu je rečeno da su službenici u vladinu Centru za biosigurnost nekoliko slučajeva zaraze koronavirusom povezali s boravkom u Hrvatskoj.

Paul Charles, direktor turističke konzultantske Agencije PC, smatra da je u Hrvatskoj trenutačno oko 20 tisuća britanskih turista. Ističe da bi uvođenje spomenute mjere moglo izazvati kaos u hrvatskim zračnim lukama i masovni egzodus britanskih turista koji će, kao što je bilo u slučaju Francuske, bježati iz Hrvatske.

Britanske vlasti mjere za sve države revidiraju svakog četvrtka, a Charles smatra da će ovog tjedna one biti uvedene samo za Hrvatsku. Međutim, pomno se promatra i situacija u Portugalu, Grčkoj, Danskoj, na Farskim otocima, u Švicarskoj, Austriji te na Gibraltaru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene