Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Hrvatskoj 1945 novozaraženih

U Varaždinskoj županiji bolnice primaju sve više oboljelih u teškom stanju, još jedna županija sportsku dvoranu pretvara u COVID centar: "Brojke zabrinjavaju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak je u Hrvatskoj evidentirano 1945 novooboljelih, a od početka epidemije potvrđena su 87.464 slučaja zaraze koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva je 15.371.

* Aktivan 15.371 slučaj zaraze

* Dosad preminulo 1113 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku

14:40 Nacionalni stožer danas je izmijenio odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Brodsko-posavsku i Primorsko-goransku županiju te donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Grad Grubišno Polje.

U Brodsko-posavskoj županiji međuostalim se zabranjuju javna događanja i okupljanja s više od 30 osoba, preporučuje da se ne održavaju privatna okupljanja, odnosno da se ograniče na članove dva različita kućanstva. Više o tome OVDJE

Odobreno je uvođenje dodatnih nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije što je zatražio županijski Stožer civilne zaštite. Više o tome OVDJE

Nacionalni stožer odobrio je prijedlog Stožera Bjelovarsko-bilogorske županije da se za područje Grada Grubišno Polje do 27. studenog uvedu mjere obveznog korištenja maski za lice u svim zatvorenim prostorima, uključujući mise, da se odgode sve društvene manifestacije te obustave svi rekreativni treninzi djece do 14 godina. Više o tome OVDJE

14:29 U protekla 24 sata evidentirane su 44 nove osobe s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivne na koronavirus. U istom je razdoblju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana preminuo 1 pacijent pozitivan na SARS CoV-2. Od 23. listopada 2020. godine su u OB Zabok preminula 42 COVID pozitivna pacijenta.

Oporavilo se dodatnih 211 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 806. U samoizolaciji se nalazi 1.005 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 66 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 8 na respiratoru. U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije na SARS CoV-2 je pozitivno 46 djelatnika, dok ih je u samoizolaciji 55.

Na području Krapinsko-zagorske županije je na koronavirus pozitivno 36 djelatnika i 114 korisnika iz 12 domova za starije i nemoćne i drugih pružatelja socijalnih usluga smještaja, od ukupno 28 koji djeluju na području županije. Ukupno je do danas preminulo 11 korisnika domova za starije i nemoćne i drugih pružatelja socijalnih usluga smještaja koji su bili pozitivni na SARS CoV-2, izvijestio je županijski Stožer. 

14:12 Kapaciteti osječkoga KBC-a i našičke bolnice za smještaj oboljelih od COVID-19 postupno se popunjavaju te se polako, bude li to potrebno, priprema sportska dvorana "Gradski vrt" za smještaj novooboljelih pacijenata, najavio je u utorak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić izjavio je novinarima kako su u bolnici za COVID pacijente osigurali oko 200 kreveta i da je, s trenutačnim funkcioniranjem KBC-a, to maksimalni kapacitet koji se može izdvojiti, a da pritom drugi oblici zdravstvene zaštite ne budu ozbiljno narušeni. S obzirom na to da je u KBC-u trenutačno 168 pacijenata s koronavirusom, od kojih 34 na respiratoru, i da je u protekla 24 sata u županiji potvrđeno rekordnih 237 slučajeva zaraze, Zubčić smatra kako "brojke zabrinjavaju i nisu optimistične".

Podsjetio je kako se dio pacijenata prebacuje u Opću županijsku bolnicu u Našicama, i to pet na dan, te je dodao kako bi ondje, s današnjim danom, moglo biti oko 40 pacijenata pozitivnih na koronavirus.

"Našice imaju određene kapacitete kao i osječki KBC, i kada se to popuni, ostaje nam zadnja linija obrane, a to je osječka sportska dvorana 'Gradski vrt'. Polako pripremamo dvoranu, dobar dio opreme već imamo u skladištu u Bizovcu, a Civilna zaštita nabavlja opremu koja nam nedostaje", rekao je Zubčić i dodao kako će, ako svi kapaciteti budu popunjeni, osječki KBC preuzeti brigu za pacijente koji budu smješteni u "Gradski vrt".

14:03 U Karlovačkoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 37 novooboljelih od COVID-19, nema preminulih, a na bolničkom su liječenju 72 osobe, od kojih je deset na respiratoru ili kisiku, rečeno je na redovitoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite te županije.

Ravnatelj karlovačke bolnice Nikša Antica iznio je podatak da je u Karlovcu 48 hospitaliziranih COVID pozitivnih pacijenata, od kojih je deset na intenzivnim liječenju, šest na respiratoru i četiri na visokim protocima kisika. U Ogulinu je u bolnici još 24 COVID pozitivnih bolesnika, a u posljednja 24 sata nema preminulih. Od karlovačkih zdravstvenih djelatnika 69 njih je u samoizolaciji, a u Ogulinu još 53.

13:35 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Oboljelo je 27 osoba koje imaju prebivalište na području Šibenika, četiri osobe s područja Drniša, 15 s područja Knina, po dvije osobe s područja općina Murter-Kornati, Rogoznica, Bilice i Pirovac te po jedna osoba iz Skradina i Vodica.

Oboljelo je još devet korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku te dva korisnika Doma za starije i nemoćne osobe "Cvjetni dom" iz Šibenika. Također je oboljelo pet osoba koje borave na području Šibensko-kninske županije, a prebivalište im je drugdje.

Umrla je žena starije životne dobi s područja Šibenika, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. Na području Šibensko-kninske županije trenutačno je 211 aktivnih slučajeva bolesti, a na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 27 osoba od kojih je jedna na respiratoru.

Ostali imaju blaže kliničke simptome te su u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i u samoizolaciji je 678 osoba. U posljednja 24 sata na SARS-CoV-2 virus testirano je 219 uzoraka, izvijestio je županijski Stožer. 

12:50 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 77 od testiranih 156 uzoraka što je 50 posto, a testiran je ukupno 461 uzorak. S obzirom da je to identični broj slučajeva kao i prije 8 dana, 7-dnevni broj novootkrivenih slučajeva i dalje ostaje na visokih 1499. Ukupan broj hospitaliziranih osoba se u odnosu na jučerašnji dan povećao za novih 8. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 180 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 77 osoba na različitim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 49 ih je u Klenovniku i 38 u Novom Marofu. Preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19, starije životne dobi, a bolovale su i od drugih teških popratnih bolesti.

S kućnog liječenja otpušteno je 209 osoba. Aktivnih je trenutno 2193.

"Izrazito zabrinjava podatak da je u samo 5 dana broj hospitaliziranih sa 141 dostigao brojku 180. Iako broj osoba na respiratoru ne raste, samo u mjesecu studenom je evidentirano 37 od ukupno 40 svih do sada umrlih COVID-19 pozitivnih osoba u Varaždinskoj županiji. S ciljem osiguravanja dodatnog adekvatnog prostora za smještaj COVID-19 pacijenata s težom kliničkom slikom, od nedjelje su u upotrebi i dodatni kapaciteti u Službi za plućne bolesti u Klenovniku. S dodatnih 55 ležajeva se dostiže maksimalni kapacitet od 100 kreveta na toj lokaciji, koji podržava infrastrukturu za takve pacijente", poručuju iz Stožera Varaždinske županije.

12:13 Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije od Nacionalnog stožera za svoje područje predložio je uvođenje dodatnih nužnih epidemioloških mjera. Više o tome OVDJE.

11:48 Ukupan broj novooboljelih u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, jest 421, a broj potencijalno oporavljenih odnosno ozdravljenih je 18.009, što je 439 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 1062 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 281 nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 652 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je 1327 ljudi.

Od 652 obrađene pozitivne osobe: 240 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 253 osobe kontakti su COVID pozitivnih, pet ih je doputovalo iz BiH, Rusije, Češke i Njemačke, 39 njih su štićenici odnosno djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 42 osobe obrada je još u tijeku. Kod 17 ljudi moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod njih pet tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. 16 djece školske dobi na obradi je kod liječnika školske medicine, dok je za 35 osoba obrada završena. 

U domovima za starije i nemoćne na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika, četiri zdravstvena i jedne nezdravstvene djelatnice, a sedam je korisnika, nažalost, preminulo. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 14 učenika, jednog nastavnika i dva pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 15 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 399 učenika osnovnih te 353 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 11 zaraženih.

Trenutačno je u Gradu Zagrebu 3098 aktivnih slučajeva.

11:31 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testirano je 520 ljudi, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega je evidentirano 86 pozitivnih na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavila se 151 osoba. 

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 90 pacijenta pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 10 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno osmero pacijenata. Na respiratoru se nalazi 10 COVID pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba, žena u dobi od 91 godinu, s teškim dodatnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID-19 pozitivno je 10 liječnika i 13 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze tri liječnika, osam medicinskih sestara, jedan bolničar i jedan farmaceutski tehničar.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije zaprimio je novi kontingent zaštitne opreme namijenjene zdravstvenim institucijama koje će se podijeliti tijekom dana, izvijestio je županijski Stožer. 

11:26 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 542 obrađena testa danas je 151 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju. Iz Splita je 57 novozaraženih, iz Kaštels 18, iz Solina i Vrlike po 11, po sedam novih slučajeva imaju Makarska, Omiš i Podstrana, četiri Trilj, po tri Vrgorac, Brela i Dugi Rat. Po dvoje je novozaraženih u Imotskom Starom Gradu, Trogiru, Marini, Segetu i Šolti, dok Sinj, Bol, Baška Voda, Hrvace, Muć, Nerežišće, Otok i Sutivan imaju po jedan novi slučaj zaraze.

Od ukupnog broja novooboljelih 74 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2220 ljudi nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom je liječenju 129 COVID pozitivnih u KBC-u Split, od toga njih 11 na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su tri osobe; dva muškarca u dobi od 71 i 84 godine te jedna žena u dobi od 86 godina. Preminuli su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju, izvijestio je Stožer Splitsko-dalmatinske županije. 

11:11 Na području Zadarske županije 75 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uglavnom se radi o kontaktima ranije zaraženih i obiteljskim kontaktima. Novozaraženi izolaciju provode na području gradova Zadar (38), Benkovac (6), Biograd (5), Obrovac (2), Nin (1) te općina Povljana, Starigrad, Sukošan (po tri), Novigrad, Privlaka, Ražanac (po dva) i Bibinje, Jasenice, Kali, Preko, Sali, Sv. Filip i Jakov, Škabrnja i Vir (po jedan).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 326 uzoraka, a u izolaciji i samoizolaciji je 1485 ljudi. Trenutačno je u Zadarskoj županiji 886 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti, od čega je 445 muškaraca i 441 žena.

U Općoj bolnici Zadar preminula je pacijentica (1941. god.) koja je bila kronični bolesnik. To je 18. osoba preminula na COVID odjelima u OB-u Zadar od početka epidemije.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar ukupno su hospitalizirana 34 pacijenta, od kojih je četvero na respiratoru. Osam pacijenata smješteno je u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu.

11:08 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području te županije u posljednja 24 sata su 104 pozitivna nalaza na koronavirus. Najviše je novih slučajeva u Velikoj Gorici - 33, slijedi Samobor s 19 zaraženih,  Vrbovec sa devet, Dugo Selo sa šest te Sv. Ivan Zelina i Brckovljani s po pet novozaraženih. Po četiri su osobe zaražene u Svetoj Nedelji, Zaprešiću i Jastrebarskom, po tri u Kloštar Ivaniću i Rugvici, dvije u Krašiću te po jedna u Brdovcu, Stupniku, Pisarovini, Kravarskom, Pokupskom, Dubravi i Bedenici.

Samoizolacija je propisana učenicima 11 razreda osnovnih škola i jednog razreda srednje škole. U domu za starije s područja Kloštar Ivanića pozitivan je jedan korisnik, a u domu za starije s područja Samobora zaraženo je petero djelatnika i devetero korisnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

10:33 U posljednja 24 sata zabilježeno je 1945 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15371. Među njima je 1827 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru 196 pacijenata.

Preminula je 31 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 87.464 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 1113 preminulo. Ukupno se oporavilo 70.980 osoba, od toga 2242 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 36.175 osoba. Do danas je ukupno testirano 631.655 osoba, od toga 7262 u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer. 

10:32 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata su 92 nove pozitivne osobe na COVID-19 (29 osoba iz Vukovara, 14 Vinkovaca, pet iz Privlake, četiri iz Iloka, tri iz Borova, po dvije iz Bršadina, Čakovaca, Ivankova, Novih Mikanovaca, Opatovca, Rokovaca, Soljana, Tordinaca i Vrbanje i Županje te po jedna iz Bobote, Cerne, Gaboša, Gradišta, Ilače, Jarmine, Komletinaca, Lovasa, Nuštra, Otoka, Pačetina, Petrovaca, Sotina, Starih Mikanovaca, Svinjarevaca, Tompojevaca i Trpinje). Nema preminulih.

Trenutačno je u županiji 61 osoba hospitalizirana zbog bolesti COVID-19. U samoizolaciji na području županije je 1066 ljudi.
Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 55 radnika iz sustava zdravstva (15 liječnika, 20 medicinskih sestara/tehničara, 12 drugih zdravstvenih radnika i 8 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 36 radnika (10 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 28 nastavnika i 44 učenika. U samoizolaciji se nalazi 65 nastavnika i 665 učenika.

10:20 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te devet vjerojatno pozitivnih (potvrđenih antigenskim testiranjem). Broj zaraženih prema prebivalištu s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (18), općina Garčin (4), općina Oriovac (2), općine Brodski Stupnik, Cernik, Gundinci, Okučani, Sibinj, Sikirevci, Velika Kopanica i Vrpolje (po 1) te pet osoba s prebivalištem u drugim županijama i jedna s prebivalištem u BiH.

U novogradiškoj bolnici preminula je jedna žena (1933. godište). Hospitalizirano je ukupno 67 ljudi (sedam manje nego prethodni dan), od čega u slavonskobrodskoj bolnici njih 50, a u novogradiškoj bolnici 17. Devet hospitaliziranih je na respiratoru (jedan manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 1533 osobe (174 više nego prethodni dan).

10:09 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se 19 osoba iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Korčule i Župe dubrovačke, dvije iz Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde, Opuzena, Ploča, Vele Luke i Zažablja te jednoj koja nema prebivalište na području županije. Ukupno su zaražene 24 osobe muškog i 24 osobe ženskog spola, a za njih 24 utvrđena je epidemiološka veza, izvijestio je županijski Stožer. 

Preminuo je jedan muškarac iz Opuzena (rođ.1944.) Izliječeno je 39 oboljelih: 21 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, četiri iz Župe dubrovačke, po jedan iz Konavala, Ploča i Stona te dvoje onih koji nemaju prebivalište na području županije.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 58 pozitivnih na koronavirus. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, četiri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, šest je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

9:57 U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata testirano je ukupno 650 uzoraka, od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 237 bilo pozitivno na koronavirus, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu od početka epidemije.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 59 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja gradova Osijek (76), Valpovo (32), Našice (24), Donji Miholjac (22), Đakovo (13), Belišće (11) i Beli Manastir (4). Sedam novopozitivnih je iz općine Čepin, po četiri su iz općina Bizovac, Koška, Magadenovac i Viškovci, po tri Đurđenovca i Petrijevci, po dvoje iz općina Bilje, Donja Motičina, Feričanci, Marijanci i Šodolovci, a po jedan s područja općina Čeminac, Darda, Draž, Drenje, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Podravska Moslavina, Punitovci, Satnica Đakovačka, Strizivojna, Trnava, Viljevo, Vladislavci i Vuka.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 205 oboljelih od COVID-19, i to njih 168 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih 34 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

U posljednja 24 sata u Respiracijskom centru KBC-u Osijek preminule su tri osobe oboljele od COVID-19; dvije žene (iz Petlovca rođena 1935. godine i iz Sarvaša rođena 1940. godine) te muškarac iz Valpova rođen 1941. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali i druga teža oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije trenutačno je u samoizolaciji 1351 osoba koja je kontakt pozitivnih osoba.

9:37 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 161 novozaraženih i 212 ozdravljenih osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 1135 ljudi. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 na području županije danas je manji za 58 u odnosu na jučerašnji dan i iznosi 1404.

Iz Stožera poručuju i kako je dio zaraženih/oboljelih starijih od 65 godina u ukupnom broju zaraženih u padu u odnosu na jučer i danas iznosi 10 %. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, bilježi se smanjenje broja hospitaliziranih pacijenata u bolnici koji se liječe od COVID-19; danas je 80 osoba u odnosu na jučerašnjih 86, od kojih je 11 na respiratoru.

9:25 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 416 uzoraka brisova na COVID-19. Potvrđeno je 65 novozaraženih osoba s područja županije. Za 47 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod četiri osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima - dvoje iz Rijeke i dvoje iz Zagreba. U epidemiološkoj obradi nalazi se 14, a izliječeno je 78 ljudi.

Trenutačno su 564 aktivne COVID pozitivne osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se njih 583. Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID pozitivna osoba (1929. godište) s pridruženom kroničnom bolesti.

9:23 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za još 94 testiranih osoba nalazi se još očekuju.

Iz Bjelovara su 23 novozaražene osobe, po dvije su iz Daruvara i Rovišća, a po jedna iz Grubišnog Polja, Čazme, Garešnice, Sirača, Štefanja, Nove Rače, Velikog Trojstva, Kapele i Velike Trnovitice.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutačno je na liječenju 29 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih troje na respiratoru. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 1137 osoba.

9:20 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je nakon pristiglih nalaza testiranih na SARS-CoV-2 na području županije potvrđeno 59 novih slučajeva bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je ukupno 155 uzoraka, dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutačno je aktivno 407 slučajeva bolesti COVID-19, 40 ljudi je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 37 osoba. U OB-u Koprivnica preminula je osoba starije životne dobi (1930. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet.

9:10 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 17 je novooboljelih osoba od COVID-19. 13 oboljelih je s područja Gospića, dvoje s područja Otočca te po jedna oboljela osoba s područja Plitvičkih jezera i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

9:01 U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' u protekla 24 sata obavljena su 1062 testiranja na koronavirus, od čega je 281 nalaz bio pozitivan, rekao je za DNEVNIK.hr ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar. 

8:30 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je 59 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o 29 osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Petrinje, šest osoba s područja općine Dvor, šest osoba s područja općine Sunja, četiri osobe s područja grada Kutine, tri osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Hrvatska Kostajnica i jednoj osobi s područja grada Novske.

7:50 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađena su 233 uzorka, od kojih su 64 pozitivna, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. To je rekordan broj novozaraženih u jednom danu. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih, kao i svih suspektnih osoba. 

6:59 Ugledni znanstvenik Ivan Đikić uputio je otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i ministru zdravstva Viliju Berošu. Smatra da su na konferenciji za novinare iznijeli neistinite podatke, da kasne s mjerama te ih je pitao zašto sada imamo 10 puta više umrlih nego u proljeće. Njegovo pismo pročitajte ovdje.

6:56 U samo nekoliko dana pojavila su se čak dva cjepiva. Jučer je odjeknula vijest da cjepivo tvrtke Moderna ima učinkovitost od 94,5 posto, a prošlog tjedna su Pfizer i BioNTech objavili su da je njihovo cjepivo učinkovito oko 90 posto. Ta je cjepiva za Dnevnik Nove TV komentirao imunolog Zlatko Trobonjača, a što je rekao, pogledajte ovdje.

Pročitajte i ovo Korona i problemi sa psihom - 2 savjetuju hrvatski liječnici Paracetamol, oksimetar, vitamini... Provjerili smo što sve trebamo imati u kućnoj ljekarni za slučaj da se zarazimo koronom

Pročitajte i ovo Mario Jurič u Koprivnu "ČIST ZRAK I NE IĆI BLIZU" Neće grom u Koprivno: Posjetili smo sela Dalmatinske zagore i provjerili kako se ondje bore s koronavirusom

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene