Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Jedna hrvatska županija objavila da su od danas - korona free: "Oporavila se posljednja osoba koja se vodila pod našu županiju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koronavirusom se u Hrvatskoj od početka epidemije zarazilo 4137 osoba, od čega su trenutačno aktivna 1192 slučaja zaraze.

* Zaražena 4137 osoba, od čega 1192 trenutačno oboljelih

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Ozdravilo 2825 osoba, a 120 ljudi je preminulo

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

17:40 Jedna djelatnica Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje zaražena je koronavirusom, potvrdili su za Index iz HZMO-a. Istaknuli su kako nije bila u kontaktu s ravnateljem, ministrom ni korisnicima usluga, a troje radnika s kojima jest bila u kontaktu sada je u samoizolaciji.

Zaražena djelatnica radi u Središnjoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zagrebu, u Mihanovićevoj 3.

16:30 Iz stožera Karlovačke županije izvijestili su da su pristigla preostala četiri nalaza za testirane u gradu Karlovcu. Dva su pozitivna, jedan je negativan, a jedan nalaz se tiče osobe s područja Zagrebačke županije te će ga dalje obrađivati epidemiolozi s tog područja.

Pozitivne su dvije ženske osobe - jedna iz Duge Rese, kontakt ranije oboljele osobe i bila je u samoizolaciji, a druga je iz Karlovca i epidemiolozi trenutno utvrđuju njezine kontakte. 

15:40 Stožer civilne zaštite Međimurske županije priopćio je da se oporavila posljednja osoba koja se statistički zbog mjesta prebivališta vodila pod Međimursku županiju, tako da je Međimurska županija u ovom trenutku jedina bez zaraženih osoba.

14:15 Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježen je jedan novi slučaj bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o osobi zaposlenoj u zdravstvenom sustavu koja je po primitku pozitivnog nalaza upućena u kućnu samoizolaciju. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata oboljele osobe.

14:09 Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio da je danas 98 novooboljelih osoba u Hrvatskoj, a trenutačno je oboljelih 1192. Na bolničkom je liječenju 137 osoba, od čega ih je sedam na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1437 osoba.

Više informacija s konferencije Nacionalnog stožera doznajte ovdje.

13:40 Iz KBC-a Osijek su na naš upit odgovorili da su među troje zaraženih djelatnika liječnik, medicinska sestra i medicinski tehničar. Svo troje zaraženih djelatnika Klinike za unutarnje bolesti se osjećaju dobro i na kućnom su liječenju.

''Pacijenti su premješteni na Kliniku za infektologiju i njihovo se stanje nije pogoršalo'', kažu iz bolnice o četvero zaraženih pacijenata.

13:26 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

Riječ je o dvije žene iz Dubrovnika srednje i mlađe životne dobi te jednoj ženi iz Župe dubrovačke srednje životne dobi. Svi su kontakti ranije poznatih slučajeva.

12:49 Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati na konferenciji za medije objavit će najnovije podatke o broju oboljelih i epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj. Konferenciju pratite UŽIVO ovdje.

12:40 Novozaraženih nema danas ni u Karlovačkoj županiji. Stožer civilne zaštite nadležan za tu županiju priopćio je da su jučer u Karlovcu testirane 52 osobe, a od 48 dosad pristiglih nalaza svi su negativni. Testirane su i 22 osobe u Ogulinu te su sve negativne na koronavirus.

12:31 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 14. zaredom nema novozaraženih, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. U protekla 24 sata testirano je 20 osoba i svi su nalazi negativni.

12:30 U Međimurju nema novooboljelih osoba, obavijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije. U posljednja 24 sata uzeto je 49 uzoraka, od čega je 11 nalaza pristiglo negativno na koronavirus, a 38 uzoraka još je u obradi.

12:25 Na području Sisačko-moslavačke županije danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:06 Od 122 uzorka s područja Požeško-slavonske županije, dosad nalazi su stigli za njih 60 i svi su negativni, što znači da zasad nema novooboljelih u toj županiji, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

11:57 U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi iz Oroslavja, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

11:49 Na području Virovitičko-podravske županije jedna je novooboljela osoba, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Riječ je o ženi srednje životne dobi sa slabije izraženim simptomima koja se zarazila na maturalnom zabavi. 

11:36 Dva su nova slučaja zaraze potvrđena u Šibensko-kninskoj županiji, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite za tu županiju.

Riječ je o mlađem muškarcu i djetetu iz Kistanja, koji su obiteljski kontakt ranije oboljelih osoba.

11:23 Na području Zagrebačke županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, priopćio je Stožer civilne zaštite. Novooboljela osoba je s područja Ivanić-Grada.

11:20 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri su nove pozitivne osobe, objavio je Stožer civilne zaštite te županije.

11:09 U Zagrebu su u posljednja 24 sata potvrđena 23 nova slučaja, objavio je zagrebački Krizni stožer na konferenciji za medije.

11:05 U Osječko-baranjskoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer.

Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka te po jedna iz Đakova, Valpova, Donjeg Miholjca i Belog Manastira.

Od sedmero novooboljelih troje su djelatnici Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Osijek, a četvero je pacijenata s iste Klinike. U suradnji s epidemiolozima zatvoren je navedeni dio Klinike i pacijenti su izolirani te se provode potrebne epidemiološke radnje. Kako doznajemo, na koronavirus su pozitivni liječnici.

10:45 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je devet novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Sedam novozaraženih je iz Splita, a preostalo dvoje iz Sinja i Lokvičića.

Jedna novooboljela osoba kontakt je prethodno oboljelih osoba, dok je za preostalih osmero epidemiološka obrada u tijeku.

Uz to, na području ove županije testirana je i jedna osoba iz Šibensko-kninske županije koja je pozitivna na koronavirus.

10:18 Deveti dan zaredom u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. 

10:07 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata pet je novih slučajeva zaraze, priopćio je županijski Stožer. Dvije su osobe iz Vinkovaca te po jedna iz Nuštra, Bobe i Starih Jankovaca.

9:58 Četiri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom na području Zadarske županije, izvijestio je županijski Stožer.

Zadarska Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo priopćila je i da je prošlo 14 dana, odnosno maksimalno vrijeme inkubacije, od vjenčanja s kojim se povezuje veći broj oboljelih u Zadru. Dosad je utvrđeno ukupno 36 zaraženih osoba, od kojih su tri obiteljski kontakti osoba koje su bile na vjenčanju, a sami nisu prisustvovali događaju, stoji u priopćenju. Više o tome doznajte ovdje.

9:56 U Primorsko-goranskoj županiji sedam je novooboljelih, među kojima su tri osobe kontakti ranije oboljelih osoba i u samoizolaciji su.

Jedna je novooboljela osoba pomorac koji se testirao prije odlaska na brod, jedna spremačica u dječjem vrtiću, policajac i djelatnica jedne socijalne ustanove.

9:43 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 104 uzorka brisa na COVID-19, od čega ih je 10 pozitivnih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Kod pet osoba riječ je o kontaktu s osobama koje su od ranije zaražene koronavirusom. Za preostalih pet novooboljelih epidemiološka obrada je u tijeku.

7:18 Zavrzlame s brojem novozaraženih u Hrvatskoj dogodile su se i jučer. Nakon što je problem prvo bio u Istarskoj, zapelo je i u Primorsko-goranskoj županiji. Objašnjenje zašto se brojevi Nacionalnog razlikuju od podataka županijskog Stožera pročitajte ovdje.

7:15 Predstojnik klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu Ivan Puljiz rekao je za Dnevnik Nove TV da je u posljednjih 10-ak dana u toj klinici hospitalizirano između 30 i 50 pacijenata. Podsjetio je građane zašto je koronavirus opasan. Više o tome doznajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene