Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošlo vrijeme inkubacije

Na vjenčanju u Zadru zarazilo se ukupno 36 ljudi, među zaraženima i oni koji na svadbi - nisu bili

Vjenčanje, ilustracija
Vjenčanje, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo priopćila je da je dosad potvrđeno ukupno 36 osoba pozitivnih na koronavirus povezanih s vjenčanjem koje se početkom srpnja održalo u Zadru. Među oboljelima su i kontakti gostiju koji sami nisu bili na vjenčanju.

Maksimalno vrijeme inkubacije, točnije 14 dana, prošlo je od vjenčanja na zadarskom području s kojim se povezuje veći broj oboljelih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odradila jednu smjenu Korona u zadarskom domu za starije: Zaražena sestra otišla na posao prije nego što je dobila rezultate testa Slika nije dostupna Potraga u Zadru Britanac prekršio mjeru samoizolacije: Nestao kad su došli po njega da ga odvedu u karantenu, evo gdje su ga pronašli

Zadarska Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo priopćila je da je dosad potvrđeno ukupno 36 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su troje kontakti osoba koje su bile na vjenčanju, a sami nisu prisustvovali događaju.

U izvješću Službe za epidemiologiju stoji da je raspon dobi zaraženih osoba između 23 i 47 godina, a prosječna je dob oboljelih 31 godina. Zaraženi gosti imali su blage simptome koji su trajali po nekoliko dana, a većina je gostiju otišla u samoizolaciju.

''Epidemiološkim ispitivanjem utvrđeno je da je vjenčanje održano po svim važećim preporukama HZJZ-a koje su taj dan bile na snazi te broj sudionika nije prelazio dopušteni broj'', poručuju iz Službe za epidemiologiju.

U priopćenju navode da su ostale zaražene osobe tijekom ovog tjedna povezane s drugim kontaktima, a za neke se ne može ni utvrditi izvor zaraze.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene