Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U samoizolaciji gradonačelnik Petrinje, pala i posljednja korona free županija. Stižu nova izvješća o zaraženima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od jučer su u Hrvatskoj potvrđena ukupno 52 slučaja zaraze koronavirusom, a u Zagrebu je preminuo jedan muškarac.

* Ukupno zaraženo 3827 osoba, od čega 1183 aktivnih slučajeva

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Preminulo 120 ljudi

* Nošenje zaštitne maske obvezno u trgovinama

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

18:00 Prema pristiglim nalazima, na području Sisačko-moslavačke županije, dvije su novooboljele osobe. Jedna je s područja grada Petrinje, a druga s područja općine Sunja, javili su iz tamošnjeg stožera.

14:15 Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović objavio je na svom profilu na Facebooku da mu je određena mjera samoizolacije jer je njegovu sinu potvrđena zaraza koronavirusom. U samoizolaciji je i njegova supruga.

Ovim putem želim izvjestiti javnost da sam danas 14.7. , oko 12 h saznao da je jedan član moje uže obitelji ( sin)...

Posted by Darinko Dumbovic on Tuesday, July 14, 2020

14:13 U Hrvatskoj su ukupno potvrđena 52 nova slučaja zaraze, a jedna je osoba preminula u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''. Pet je osoba na respiratorima, a 129 ih je hospitalizirano te su ukupno 1183 aktivna slučaja. Više detalja s konferencijie Nacionalnog stožera doznajte ovdje

13:10 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom, objavio je županijski Stožer. U protekla 24 sata testirana je 51 osoba i svi su nalazi negativni. 

12:48 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da su u posljednja 24 sata testirana 42 uzorka i jedna je osoba potvrđena pozitivna na koronavirus. Riječ je o osobi s koprivničkog područja, kontaktu ranije pozitivne osobe izvan Koprivničko-križevačke županije.

12:46 Nema novooboljelih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji, a u domovima umirovljenika nema osoba kod kojih se sumnja na zarazu koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:44 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite te županije.

12:42 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je jedna osoba pozitivna na koronavirus, a riječ je o osobi iz Pregrade, priopćio je Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirano je 56 uzoraka, od kojih je 12 negativno, jedan je pozitivan, a za još 43 čekaju se rezultati testiranja.

12:33 Karlovačkoj su županiji potvrđena dva nova slučaja zaraze, oba u Ogulinu, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U gradu Karlovcu jučer je testirano 96 osoba, a od 67 dosad pristiglih nalaza svi su negativni. Još se čekaju rezultati testiranja preostalih uzoraka. 

U Ogulinu je u ponedjeljak testirano 25 osoba, a dva su nalaza pristigla pozitivna. Riječ je o kontaktima ranije oboljelih osoba te su se obje novooboljele osobe od ranije nalazile u samoizolaciji, a iz Stožera ističu da novi slučajevi nisu povezani s ogulinskom Gradskom upravom.

12:30 Svi dužnosnici Ministarstva obrazovanja na čelu s ministricom Blaženkom Divjak završili su u samoizolaciji, doznaje DNEVNIK.hr. Više o tome doznaje ovdje.

12:27 Ravnatelj splitskog Doma za starije i nemoćne Ivan Škaričić tijekom Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije osvrnuo se na proboj koronavirusa u dom, nakon čega je preminulo 19 štićenika. Rekao je da su učinili sve da spriječe ulazak virusa, ali da je ušao i ne znaju kako se to dogodilo. Više o tome pročitajte ovdje.

11:54 Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o mlađem muškarcu iz Vodica za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku.

11:27 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije dvije su nove pozitivne osobe, što je najmanji broj u posljednja dva tjedna, priopćio je Stožer civilne zaštite za tu županiju.

Novooboljele osobe kontakti su već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

11:25 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na tom je području potvrđen jedan novi slučaj zaraze, a jedna je osoba i ozdravila, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Zagrebačke županije trenutačno je aktivan 61 slučaj oboljenja.

11:23 Od 214 obrađenih testova na području Splitsko-dalmatinske županije danas je jedna novooboljela osoba s područja Splita, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Stožera dodaju da je uz novooboljelu osobu iz Splita pozitivna i jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije koja je testirana u Splitu.

11:10 Ravnatelj NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar rekao je na konferenciji za medije da su u posljednja 24 sata u Zagrebu potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. ''To je drastičan pad u odnosu na prošle dane'', dodao je Šostar. Ozdravilo je još 10 osoba, a u posljednja 24 sata testirano je 400 osoba.

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu Romana Galić rekla je da još nije poznato gdje su se zarazile tri djelatnice zagrebačkog doma za starije. Kazala je da nisu bile izvan Hrvatske niti u kontaktu s osobama u samoizolaciji ili pozitivnim osobama. ''Svi su korisnici negativni i dobro su'', dodala je.

10:23 Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata 171 uzorak, od čega ih je 10 pozitivno na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je sedam osoba iz Đakova, dvoje iz Osijeka te jedna osoba iz Valpova. Epidemiolozi su prikupili podatke o njihovim kontaktima te je u izolaciju stavljen 91 novi kontakt oboljelih.

10:16 U Požeško-slavonskoj županiji nema novooboljelih osoba, a na posljednje provedenom testiranju bilo je 186 uzoraka te su svi negativni, priopćio je županijski Stožer.

Trenutačno na tom području ima 75 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je pet osoba na bolničkom liječenju.

10:11 Na području Zadarske županije pet je novooboljelih osoba, u samoizolaciji je 418 stanovnika, a u tijeku je i traženje kontakata zaraženih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:59 Šesti dan zaredom u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.

Jedna oboljela osoba s područja grada Zagreba boravi u izolaciji u privatnom smještaju na području Ličko-senjske županije te je evidentirana kao oboljela osoba u gradu Zagrebu.

9:50 U Istarskoj županiji testirano je 237 uzoraka brisova na koronavirus, od čega ih je šest pozitivno, objavio je županijski Stožer civilne  zaštite. 

Kod jedne novooboljele osobe riječ je o kontaktu iz Zagreba. Tri su osobe kontakti već ranije pozitivnih osoba, a u dva slučaja još traje epidemiološka obrada.

9:35 U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji testirane su 62 osobe te su svi nalazi negativni, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Iz Stožera ističu da je Međimurje već 22. dan bez novooboljelih. Samo se jedna osoba administrativno vodi kao zaražena, zbog mjesta prebivališta koje je u Međimurskoj županiji iako živi i radi u Zagrebu.

9:16 Devet je novih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji, među kojima su pomorci dvije osobe povezane s medicinskom praksom.

Među novooboljelima je jedna osoba povezana sa stomatološkim zahvatom koji se trebao odraditi, no pacijent je prethodno testiran. Drugi je pacijent imao epidemiološke indikacije i zbog toga je testiran.

Zaražena su četvorica pomoraca u dolasku i odlasku na brod te jedna djelatnica pomorske agencije. Dvojica novozaraženih međunarodni su vozači koji su također testirani po povratku iz Europe.

9:14 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Šest je novooboljelih osoba iz Ivankova i po jedna iz Cerića, Nuštra i Otoka. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 127, od toga su 44 osobe izliječene.

8:59 Nacionalni stožer civilne zaštite danas će u 14 sati održati konferenciju za medije na kojoj će izvijestiti o najnovijim informacijama o epidemiji. Konferenciju za medije moći ćete pratiti UŽIVO na našem portalu.

8:20 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata testirano je 29 osoba i svi su nalazi negativni.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 18 osoba, a od čega je osam trenutačno oboljelo, devet ih je ozdravilo, a jedan je muškarac preminuo.

7:16 Karlovački županijski Stožer potvrdio je u ponedjeljak da je 25 djelatnika karlovačke Opće bolnice u samoizolaciji zbog kontakta s pacijentima koji su zataškali kontakt s pozitivnom osobom.

7:15 Jedan trgovački lanac u Hrvatskoj odlučio je svim kupcima koji u trgovinu dođu bez zaštitne maske dati besplatne maske. Više o tome doznajte ovdje.

7:13 Nošenje zaštitne maske od 13. srpnja obvezno je u trgovinama, a ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za Dnevnik Nove TV otkrio je hoće li zaštitne maske uskoro postati obvezne i na otvorenom. Više o tome pročitajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene