Obavijesti Video Pretražite Navigacija
165 novozaraženih, 6 mrtvih

U KB Dubrava ima i mlađih pacijenata, predstojnica klinike za anesteziologiju: "Uz upalu pluća, javljaju se i druge komplikacije i infekcije"

dr. sc. Jasminka Peršec
dr. sc. Jasminka Peršec DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 dr. sc. Jasminka Peršec Galerija 1/1 >>
Nacionalni stožer objavio je da je u posljednja 24 preminulo još šest osoba, a zabilježeno je 165 novih slučajeva zaraze.

* U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je 165 novih slučajeva

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Preminulo je još 6 osoba

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

19:35 Iako je u KB Dubrava najviše hospitaliziranih starije životne dobi, ima i mlađih. Osim upala pluća, primjećuje se i niz problema s drugim organima.

Srce, bubrezi, krvožilni sustav vrlo često različiti poremećaji i dodatne infekcije javljaju se na tu virusnu infekciju.  Nažalost zbog broja dana ležanja u bolnici kao i broja dana na respiratoru bolesnicima se komplicira stanje s dodatnim bakterijskim infekcijama i to nam čini onda još značajno otežava zapravo stanje“, kazala je za Dnevnik Nove TV doc. dr. sc. Jasminka Peršec, dr. med. predstojnica klinike za anesteziologiju KB Dubrava

16:36 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Općine Đurmanec (4) i Općine Krapinske Toplice (1). Svi novooboljeli su bili u samoizolaciji. U istom su razdoblju ozdravile 4 osobe, dok je pristiglo i 76 negativnih nalaza. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 58. U samoizolaciji se nalazi 207 osoba.

Budući da se među novobooljelima nalaze i osobe zaposlene u Osnovnoj školi Đurmanec, škola je, uz suglasnost Krapinsko-zagorske županije kao osnivača škole i Stožera civilne zaštite Općine Đurmanec, donijela odluku da će nastavu od 14. do 25. rujna 2020. godine provoditi prema modelu C, odnosno da će se nastava odvijati online. Odluka vrijedi za sve učenike i matične i područnih škola.

U petak je zaraza potvrđena jednoj osobizaposlenoj u OŠ Đurmanec, a danas su pristigli pozitivni nalazi za dodatne dvije osobe zaposlene u školi.nZavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je mjeru samoizolacije odredio za još 7 djelatnika škole i 104 djece.

16:20 Među šest preminulih danas, ubraja se 42-godišnji muškarac koji je preminuo jutros u Respiracijskom centru riječkog KBC-a od posljedica koronavirusa, doznaje N1

Pacijent je ranije imao kroničnih problema s povišenim krvnim tlakom i pretilošću.

14:20 Virovitičko-podravski Stožer civilne zaštite izvijestio je o devet novih slučajeva u toj županiji.

Među novooboljelima je pet žena i četverica muškaraca. Od navedenih devetero, šestero ih je srednje, a troje starije životne dobi. 

13:42 U Međimurskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirana su 83 uzorka, objavio je međimurski Stožer civilne zaštite.

13:28 Varaždinska županija potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

Riječ je o jednoj mlađoj osobi i djetetu, a oboje su bili na svadbenoj svečanosti održanoj u Varaždinu 5. rujna, a dosad je s tom svadbom povezano 11 slučajeva.

S obzirom na to da je zaraženo dijete bilo u školi prije nego što su se razvili simptomi bolesti, cijeli razred i razrednica su u samoizolaciji.

12:21 Osamnaest članova futsal reprezentacije Maroka koji su boravili u Poreču i negativni su na testiranju na COVID-19 otputovali su u nedjelju iz Pule posebnim čarter letom, a troje zaraženih će otići u ponedjeljak, rekao je Hini načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

"S trojicom zaraženih u Poreču su do sutra ostala još dva člana reprezentacije u pratnji, i to liječnik i službeni predstavnik reprezentacije, koji će u ponedjeljak također posebnim čarter letom otputovati u Maroko", rekao je Kozlevac.

12:18 Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je o sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o jednom muškarcu i dvjema ženama iz Dubrovnika, muškarcu i ženi iz Župe dubrovačke te dvije žene iz Konavala.

12:09 U Osnovnoj školi Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini dvoje učenika pozitivno je na koronavirus, objavljeno je na Facebook stranici grada. Zbog je učenicima dva razreda određena mjera samoizolacije.

Epidemiolozi i stručne službe su sukladno procedurama postupili prema dvoje oboljele djece u Osnovnoj školi Dragutina...

Posted by Sveti Ivan Zelina on Sunday, September 13, 2020

 11:55 Na području Zadarske županije devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uglavnom je riječ o kontaktima ranije oboljelih osoba.

Osam novozaraženih izolaciju će provesti na području grada Zadra, a jedan u općini Zemunik Donji.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 240 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 12 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je troje na respiratoru.

11:43 Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije objavio je da je potvrđeno 16 novih slučajeva oboljenja. U posljednja 24 sata testirano je 16 uzoraka.

Po šestero novooboljelih je iz Šibenika i Knina te po dvije osobe iz Pirovca i Drniša. Riječ je o osobama starije, srednje i mlađe životne dobi među kojima ima i djece, a većina su kontakti poznate oboljele osobe.

11:18 U Brodsko-posavskoj županiji evidentirano je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, objavio je županijski Stožer.

Troje novooboljelih je iz Slavonskog Broda, dvoje iz općine Vrbje te po jedna osoba iz Nove Gradiške i općine Davor.

11:13 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o nova četiri slučaja zaraze. Riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i đurđevačkog područja.

Četiri osoba su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije su 42 aktivna slučaja. U samoizolaciji se trenutno nalaze 122 osobe.

11:08 Na području Karlovačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je lokalni stožer.

Od jučer u podne pristiglo je ukupno 177 negativnih nalaza, od čega 157 za Karlovac i 20 za Ogulin.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 209 osoba, a trenutno su aktivna 34 aktivna slučaja. U OB Karlovac liječe se 3 COVID pozitivne osobe.
U samoizolaciji su 233 osobe i nije bilo kršenja.

10:39 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedna je nova pozitivna osoba, i to iz Vinkovaca, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:04 Na području Zagrebačke županije potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze, objavio je županijski Stožer.

Petero novooboljelih je iz Svetog Ivana Zeline, troje iz Samobora, dvije osobe iz Jastrebarskog te po jedan novi slučaj u općinama Klinča Sela, Orle i Žumberak.

Od 14 novooboljelih osoba petero su kontakti prethodno oboljelih, četiri su slučaja povezana sa svadbom, dok je za pet nejasna epidemiološka anamneza.

10:01 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2410. Među njima je 309 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta.

Šest je osoba preminulo.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 13533 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 224 preminulo, a 10899 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8314 osoba.

Do danas su ukupno testirane 221 834 osobe, od toga 5339 u posljednja 24 sata'', priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

9:59 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, danas je 21 novooboljela osoba pozitivna na COVID-19 infekciju, objavio je županijski Stožer.

Osam novooboljelih je iz Splita, petero iz Sinja, po dvoje iz Dugopolja i Kaštela te po jedna osoba iz Klisa, Runovića, Solina i Trilja.

Od 21 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije osobe - žena u dobi od 69 godina i muškarac u dobi od 79 godina. 

9:50 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba, objavio je županijski Stožer.

Oboljela osoba je s područja grada Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata. 

9:43 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije devet je novooboljelih osoba, od kojih su dvoje novooboljelih kontakti ranije zaraženih osoba s područja županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Sedmero novooboljelih je s područja Bjelovara, dok su dvije novooboljele osobe s područja općine Rovišće.

Među novozaraženima je i jedan učenik Turističko-ugostiteljske i prehrambenoj škole u Bjelovaru, zbog čega će jedan razred i razrednik biti stavljeni u samoizolaciju.

9:39 Primorsko-goranska županija je evidentirala 16 novozaraženih osoba.

Deset novooboljelih su kontakti prethodno oboljelih osoba, a za ostale se još utvrđuje izvor zaraze.

9:15 U Sisačko-moslavačkoj županiji tri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne.

Novozaražene osobe su iz Petrinje, Lekenika i Novske.

8:53 U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 slučajeva novooboljelih, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Za deset novooboljelih osoba zasad se ne zna kako su se zarazile, 23 su kontakti ranije oboljelih, a petero ih se epidemiološki obrađuje.

Tri su novooboljele osobe došle iz Bosne i Hercegovine, dvije su povratnici s godišnjeg odmora, a kod dvije je moguća izloženost prilikom izlaska.

Pozitivno je ukupno četvero djece, točnije dvoje iz osnovne škole i dvoje iz srednjih škola te su svi povezani s kućnim kontaktima. Zbog toga je samoizolacija određena za četiri razreda.

8:48 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 106 uzoraka, od čega ih je sedam pozitivnih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

8:37 Dvije su novooboljele osobe zaražene koronavirusom u Istri, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

U oba slučaja riječ je o osobama iz mjera samoizolacije, bliskim kontaktima ranije zaraženih osoba.

8:28 U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je ukupno 249 uzoraka, a od kojih je osam pozitivno na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe su iz Čepina, a po jedna iz Osijeka, Đakova, Semeljaca i Darde.

7:38 Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je prijedlog Bosni i Hercegovini da se otvore svi granični prijelazi koji su zbog koronavirusa mjesecima zatvoreni, a odgovor iz BiH mogao bi ići na ruku mještana, doznaje Dnevnik Nove TV. Više o tome doznajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene