Ministar zdravstva Vili Beroš
Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Nakon što se Beroš na današnjoj konferenciji Stožera oštro osvrnuo na tvrdnje predsjednice KoHOM-a, stigla je i reakcija Koordinacije hrvatske obiteljske medicine.


Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva, Vili Beroš poručio je da je jučer održan sastanak s ravnateljima domova zdravlja u Zagrebu te da su njihovi iskazi drugačiji nego oni koje je dala šefica KoHOM-a , Nataša Ban-Toskić.

''Liječnici samo trebaju doći. Zahvaljujem kolegici Ban Toskić što je tri puta bila na takvom punktu po četiri sata i zaradila 12 posebno plaćenih prekovremenih sati. Ne vjerujem da ju je to spriječilo u obavljanju osnovnih aktivnosti'', komentirao je Beroš.

Zoran Mamić Zoran Mamić odletio u Dubai: "Istina je. On je slobodan čovjek, u tome nema ništa sporno. Stvorila se velika fama"

Koronavirus u Srbiji Imaju više od 5000 zaraženih, bolnice su pune mladih s teškom kliničkom slikom - "Na izmaku smo snaga"

O svemu su se oglasili iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine. Rekli su da je podatkom o plaći Ban-Toskić prekršio GDPR. U priopćenju se pitaju zašto ju je napao na osobnoj razini. 

''Zato što aktualni ministar zdravstva ne radi svoj posao, zato što nesposobni ministar i njegov tim ne znaju organizirati posao, nisu nabavili dostatne količine cjepiva, nisu u 21. stoljeću sposobni uspostaviti informatičku platformu cijepljenja na dobrobit pacijenata, liječnika i zdravstvenog sustava'', napisali su u priopćenju.

Također, naglašavaju da je prisutna manjkavost u sustavu cijepljenja poput pojedinih nefunkcionalnih punktova za cijepljenje u određenim županijama, pojedini liječnici moraju osobno preuzimati doze te im se one ne dostavljaju, mnogo se vremena troši na telefoniranje, razvrstavanje pacijenata i cjepiva. 

Pulski akvarij - 3 Tisuće beba u pulskom Aquariumu: "Kao s malom djecom - treba puno ljubavi, pažnje i strpljenja"

Prevrnula se prikolica kamiona, Buzin Prevrnula se prikolica kamiona u Buzinu, nastale velike gužve

''Očito je da je sve iznijeto odraz nesposobnosti sustava kojemu je na čelu ministar Beroš koji zbog vlastite nesposobnosti da uredi sustav sada traži Pedra u liječnici i kolegici Ban Toskić. Zbog ministra Beroša i njegove administracije koji ne rade svoj posao, pacijenti ne dolaze po redu na cijepljenje, već svjedočimo cijepljenju preko reda pa je ministar danas, s pozicije moći, napao i omalovažio osobno liječnicu i kolegicu, ali i sve liječnike obiteljske medicine koje ona kao predsjednica KoHOM-a predstavlja i zastupa, a koji otpočetka pandemije izazvane korona virusom predano i prekovremeno rade u ordinacijama obiteljske medicine'', izjasnili su se.