Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: DNEVNIK.hr

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je u petak u Splitu da dva dana u Marmontovoj ulici od ranog jutra do ponoći čeka potpise ljudi protiv, kako je ocijenio, kompromitiranog Stožera i protiv COVID potvrda s obzirom na to da se pokazalo da su diskriminatorne.


Za Stožer je ponovio da mjere nisu bile potrebne kad su slavile izborne pobjede i feštalo na mostu Pelješac, a s druge strane građane su terorizirali kada je njima to odgovaralo. Ocijenio je da su COVID potvrde diskriminatorne, da nemaju nikakvog epidemiološkog učinka i da je zbog njih virus ušao u bolnice, zdravstvene ustanove i domove za starije.

Istaknuo je da Stožer više ne može upravljati krizom i da kompromitirajuća vladajuća većina ne može odlučivati o ljudskim pravima i slobodama. O tome, ponovio je, može odlučivati Sabor dvotrećinskom većinom.

"Referendumom ukidamo Stožer i COVID potvrde. Dragi ljudi, najavljuju vam covid potvrde za djecu, kao i obvezno cijepljenje. Mi nismo protiv cijepljenja. Neka se cijepi svatko tko to želi, ali smatramo da prisilno cijepljenje nije nešto što hrvatski građani podržavaju. Imate još dva dana, čekamo vas na štandovima, dođite, postanite naši volonteri i uzmite potpisne liste, te nam pomozite da ukinemo Stožer i COVID potvrde", poručio je iz Marmontove ulice Nikola Grmoja.

Nikola Grmoja VIDEO Ovo nismo smjeli čuti: Grmoji mikrofon ostao uključen, poslušajte što je šaptao Mariji Selak Raspudić - "Ovo smo jako loše napravili..."

Nikola Grmoja i Hrvoje Zekanović Grmoja o Zekanoviću: "To je doista čudan istup, ne znam što znači biti antivakser"

Odgovarajući na pitanje, rekao je kako će SDP-u teško oprostiti optužbe da MOST parazitira na smrti sugrađana, što smatra skandaloznom izjavom.

Dodao je kako sve ono čemu su kao stranka izloženi posljednjih dana govori o tome koliko je referendum opasan za vladajuće.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju