Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Temperaturni pakao

Jedva se diše: Na vrhuncu smo toplinskog vala, ovo je lista pet najtoplijih gradova

Aktualno Galerija +0 vrućine Galerija 1/1 >>
Hrvatska je na vrhuncu toplinskog vala. Crveno upozorenje izdano je za istok zemlje, dok je cijeli ostatak u narančastom.

Slavonija i Baranja isto imaju more i to Panonsko, ali se u njemu ne mogu okupati. ''Počela je žetva, a ratari ne mogu birati kada će u vrhunac svoje proizvodnje. Bude onda kada žito kaže, a obično je kad su temperature na vrhuncu. Pšenično more izgleda predivno, a u 19:30 termometar pokazuje 34 stupnja.

Pročitajte i ovo Kako se građani nose s vrućinama pitali smo vas VIDEO Kako Zagrepčani podnose vrućine na gradskom asfaltu: "Moramo se snalaziti" Vrućine Ekstremni uvjeti Na zapadu Europe od vrućina se skrivaju u trgovačkim centrima: "Klima uređaji su nam oruđe za privlačenje kupaca"

Srećom, u današnje vrijeme su tu moderni strojevi, s klimatiziranim uređajima. Kiše ovdje nije bilo dugo, zemlja je tvrda i užasno je teško raditi na njoj. Iako tu nemamo more, u svim slavonskim županijama, postoje rijeke, jezera, bazeni, a osvježenje se očekuje u petak. Najavljeno je i nevrijeme. Sjećamo se tuče u Požegi, a posebno se toga - pred žetvu, boje ratari'', kazala je reporterka Marina Bešić Đukarić za Dnevnik Nove TV.

Vrhunac toplinskog vala

U 13 sati u Osijeku je izmjereno 36 Celzijevih stupnjeva, no na suncu se živa penjala do 45. Teško je i poljoprivrednicima.

Liječnici pozivaju na boravak u zatvorenom. Otkazano je i večerašnje otvorenje Oljkića - dijela Osječkog ljeta kulture posvećenog mladima, jer je premijera predstave Močvarovci bila planirana na otvorenom.

"Trebala je biti večeras na terasi Kulturnog centra, međutim zbog velikih temperatura odgođena je za sutra u sedam na terasi Kulturnog centra i u 11 ispred Kulturnog centra je pretpremijera", objasnila je redateljica Ana Šantar.

Najtopliji gradovi u 13 sati bili su Knin s 38 stupnjeva; Osijek, Slavonski Brod i Split ugrijali su se do 37 stupnjeva Celzijevih, dok su Šibenik i Daruvar u 13 sati mjerili 35 stupnjeva. U Bjelovaru je u 15 sati izmjereno 36 stupnjeva.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene