Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglušuje se na naredbe

Stručnjak za kanonsko pravo objasnio tko može kazniti neposlušnog svećenika i o kakvim je kaznama riječ

Mato Mićan - 1
Mato Mićan - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mato Mićan - 1 Mato Mićan - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mato Mićan - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon incidenta u Splitu, uslijedio je još jedan u kojem su maskirani muškarci u društvu don Josipa Delaša, koji ne sluša ni stožer, a ni Papu, držali uvredljive transparente.

Vjernici su se u ponedjeljak okupili ispred crkve na splitskoj Sirobuji, a vrata crkve bila su širom otvorena. Don Josip Delaš im je podijelio i pričest.

Zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marko Srdarević kaže da su o svim incidentima izvijestili su nadbiskupiju, državni inspektorat i županijski stožer civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Don Josip Delaš Obavijest i Centru socijalne skrbi Policija podnosi kaznene prijave zbog sramotnog transparenta pred crkvom, u svemu sudjelovala i maloljetna osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ne odustaje Prijave protiv napadača na novinare, don Jozi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Splitski svećenik opet služio misu

Splitsko-makarska nadbiskupija ne želi komentirati misu koja se u ponedjeljak održala. Sve su, kažu, rekli u prethodnim priopćenjima u kojima su napisali da se velečasni Delaš oglušuje na njihove naredbe i da mu praktički ne mogu ništa.

Stručnjak za kanonsko pravo velečasni Mato Mićan kaže da je jedini mjerodavan biskup. Svaki svećenik se prilikom ređenja obvezuje na poslušnost svome biskupu i biskup ga može kazniti.

''Izopćenje, što ne vjerujem da bi bilo u ovom slučaju. Ali druga kazna koja bi mogla biti popravna je zabrana bogoslužja, vršenja nekih službi na koje je do sada imao pravo i treća kazna koja bi mogla uslijediti jest obustava vršenja svih dužnosti kao svećenika'', objasnio je vlč. Mićan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene