Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE IZUZEĆE OD MJERA

Čelnik istarskog stožera Dino Kozlevac: "Naš sustav funkcionira kao švicarski sat. Ugostiteljstvo u Istri nije problem"

Istra traži izuzeće od novih mjera. Zbog čega, reporterki Dnevnika Nove TV Lini Dollar otkrio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

"Tražimo olakotne okolnosti zato što Istra ima organizirani sustav borbe protiv COVID-19. Mi smo bili dosljedni svih ovih mjeseci u provedbi svih mjera, permanentno radimo, naš sustav funkcionira kao švicarski sat", ističe Kozlevac.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije JEDNA OD DVIJE S NULOM U ovoj županiji danas nemaju nijednog novozaraženog, šef stožera o popuštanju mjera: "Još nismo dovoljno procijepili da bismo mogli biti potpuno mirni" Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Popuštanje mjera Kako su i najavili: Istra i službeno zatražila otvaranje terasa kafića od 1. ožujka

Dodaje kako su u tamošnjem stožeru procijenili da, s obzirom na incidenciju u Istri, ali i Hrvatskoj, Istra je na prvom mjestu što se tiče po trenutnoj situaciji u zemlji.

"To je rekao i premijer. Smatramo da i po drugim parametrima po kojima se procijenjuje situacija, mi smo na temelju cijeloga praćenja vidjeli da nama iz djelatnosti ugostiteljstva, restorana, ne dolaze zaraženi", naglašava.

Smatraju, kaže, da treba uvažiti procjene na regionalnoj razini.

"Mi tu procjenjujemo vrlo dobro i jako precizno", poručuje i naglašava kako će Istra na svojem zahtjevu inzistirati.

"Permanentno ćemo svaki dan pratiti situaciju i mi ćemo prema Stožeru djelovati, odnosno prema Vladi jer ovo je ipak odluka Vlade RH. Zahtjevat ćemo, obzirom na situaciju i naše procjene, da se u pojedinim dijelovima korigira ova odluka koja je donešena za područje Istarske županije", poručuje Kozlevac.

Upitan boji li se zbog većeg broja zaraženih da bi virus mogao pobjeći, Kozlevac rezolutno odbacuje takvu mogućnost.

"Neće nam pobjeći jer smo se na vrijeme organizirali. Naš Zavod za javno zdravstvo se organizacijski i tehnički pripremio, što smatram da su se morali svi u Hrvatskoj. Nama bez obzira na ove brojke ni jedan virus ne pobjegne, odnosno u 24 sata na području Istarske županije svaki je zaokružen. Mi točno znamo od kuda dolaze i mogu reći da nam dolaze iz raznih druženja, prvenstveno iz obiteljskih, prisnih druženja, kontakta, točno znamo kako i na koji način. Očekujemo da će kretanje ostati takvo", kaže Kozlevac.

Dodaje kako je vrlo bitno slučaj pratiti i cijelo ga vrijeme imati, ali eskalaciju broja zaraženih u Istri, kaže, ne očekuje.

"Što se tiče drugih mjera, mi ćemo ih procijeniti, točno valorizirati i onda donijeti donijeti odluke. Ono što smo u startu rekli kad smo dobili informaciju da se zatvara ugostiteljstvo, da ugostiteljstvo u Istri nije problem", poručuje. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene