Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio negativan na testu

Glupa šala koštala ga slobode: Vikao "korona" i kašljao na policajce, dobio četiri mjeseca zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski vrhovni sud u četvrtak je osudio muškarca na četiri mjeseca zatvora zbog kašljanja na dvojicu policajaca dok je istodobno vikao "korona" tijekom rutinske prometne kontrole prošlog ožujka.

Slučaj koji se dogodio dok su u zemlji bile snažne mjere ograničenja rezultirao je njegovim uhićenjem zbog prijetećeg ponašanja, iako je kasnije testiranjem potvrđeno da je negativan na koronavirus.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" QR kod za digitalnu zelenu potvrdu - 2 Zadržavanje od 20-ak sekundi Božinović na Bregani pokazao kako se prelazi granica s COVID potvrdom i otkrio koliko je ljudi s njom ušlo u zemlju

Prvo ga je niži sud oslobodio, no žalbeni je poništio oslobađajuću presudu i proglasio ga krivim. Na ročištu pred Vrhovnim sudom tužitelji su zatražili kaznu od tri do pet mjeseci zatvora.

Slični su se slučajevi dogodili u Britaniji, SAD-u i Kanadi.

Engleski i velški policajci zabilježili su 200 slučajeva tjedno kašljanja i pljuvanja na policiju, a obično bi prije toga te osobe kazale da su zaražene, pokazala je analiza britanskog lista Telegraph provedena u travnju prošle godine.

Osuđeni Danac, u 20-im godinama života, osuđen je i za bijeg od policije nakon preliminarnog ispitivanja na gradskom sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene