Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nismo same

Poslušajte apel djevojke koja se bori za život: ''Ostanite doma, spasite mene, barbu Stipu, tetku Maru, malog Igora s prvog kata...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Emotivnim pismom inicijativi ostani doma pridružila se i autorica ''Nismo same'' Ivana Frapporti, koja ovih dana prolazi i novu borbu za život.

Nacionalni stožer civilne zaštite svakoga dana donosi nove mjere i poziva građane da ostanu doma kako bi se stalo na kraj epidemiji koronavirusa. Ako ostanemo doma, možemo spasiti sebe i druge, a to je posebno važno za ugrožene - starije i kronične bolesnike. Ivana Frapporti za Nismo same napisala je emotivno pismo koje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

"Sjedim na balkonu, ispijam kavu, konačno mi nije muka.

Promatram grad, čini mi se da ima manje ljudi na ulicama, možda su ipak čuli što savjetuju oni koji znaju što govore. Nadam se, zbog svih nas, zaista se nadam.

Ne samo zbog mene nego zbog svih nas.

Nadam se zbog onih s kojima bih voljela popiti kavu, zbog onih koji rade najbolje krempite na svijetu, a sada ne mogu u njima uživati jer ih mogu vidjeti i čuti samo putem videopoziva. Vidite, ti stariji, kako ih nazivaju, moji i vaši roditelji, bake i djedovi, imaju još puno života ispred sebe i mogu dati još puno ljubavi. Zar nije predivno to da oni, iako imaju više od 70 godina, koriste Facebook i zovu svoju djecu videopozivom?

Nadam se zbog svih mama na svijetu, koje su ovih dana same, ali samo fizički jer ih, kako je rekla moja mama, 'spašava tehnologija'.

Nadam se zbog svih onih koji i u ovim okolnostima moraju ići na posao i izlagati svoje zdravlje i život kako bi nama bilo lakše podnijeti ovo apokaliptično stanje.

I na kraju, nadam se zbog svih nas koji danas osim bitke s virusom, s potresom, s tko zna čime još, vodimo i još jednu bitku za vlastiti život.

Ostanite doma za sve Ljiljane, Sonje, Ivane, Marine, Ivanke i ostale hrabre, divne i nepokolebljive žene! Za sve njih, za sve nas!

Nadam da ste čuli i da čujete pozive ljubavi #ostanidoma

Budite superjunaci s kauča i spasite život meni, barba Stipi, šjor Vinku, tetki Mari, babi Cviti, mami Anici, malom Igoru s prvog kata… #ostanidoma"

Poslušajte Ivanu, i ostanite doma - tako možete spasiti život!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene