Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proboj virusa u bolnicu

U Dubravu na ispomoć stiglo - osam sestara: "To nije nikakva pomoć, preko noći nam dođe 260 pacijenata"

Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 4
Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 3 Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 4 Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 4 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 2 Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić razgovarao je s Anicom Prašnjak - 1 Galerija 1/4 >>
U Kliničku bolnicu Dubrava stigla je ispomoć i to osam medicinskih sestara. Što se tiče popunjenosti stanje je i dalje nepromijenjeno. Intenzivni COVID odjel popunjen je do posljednjeg mjesta.

Nastavlja se loša epidemiološka situacija. Koronavirus ušao je među osoblje u KB Dubrava.

Na Odjelu neurokirurgije zaražen je liječnik, ali i dvoje specijalizanata. Sumnja se na proboj na kardiokirurgiji, no tamo su za sada jedan liječnik i nekoliko medicinskih sestara u samoizolaciji.

U KB Dubravu na ispomoć je došlo osam medicinskih sestara. Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara kazala je da to nije dovoljna pomoć.

"Osam sestara nije nikakav spas jer to nije ni jedna šesnaestina potrebe za jednom smjenom. Tu su tri smjene, tjedan, mjesec. Osam sestara - to nije ni kap u moru", dodala je Prašnjak.

Navodi da sestre u KB Dubrava rade u nemogućim uvjetima. "Preko noći se dogodilo da nam dođe 260 pacijenata, visokorizičnih. Uvjeti su jako, jako teški", dodala je Prašnjak.

Počelo pražnjenje odjela u bolnici

Kako je rekla, počelo je pražnjenje odjela u bolnici. "Jedan po jedan se prazne", objasnila je Prašnjak.

O anonimnom pismu u kojemu je pisano o mogućim problemimu i stanju u toj bolnici kaže kako bi se trebalo baviti nekim drugim problemima, a ne istraživati tko je to pismo poslao.

"Treba vidjeti jel pismo sadrži istinu ili ne, a ne tko ga je poslao. Neka se pobrinu da ljude ima tko njegovati. Nije problem u pismu kao takvom nego je problem u nedostatku ljudi i medicinskih sestara koje trebaju zbrinuti bolesnike", objasnila je Prašnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Nadzor nije progon'' Ravnatelj KB-a Dubrava o liječnici koja je ukazala na nepravilnosti u bolnici: ''Nitko joj nije prijetio, odbacujemo mogućnost otkaza''

Pročitajte i ovo Koronavirus, Hrvatska, ilustracija - 1 2378 novih slučajeva Proboj korone na odjel neurokirurgije u KB-u Dubrava, zaraženi liječnik i dvoje specijalizanata. U jednoj županiji čekaju rezultate za više od 500 osoba

"Ako ovako nastavimo, prijeti nam kolaps sustava", rekla je Prašnjak. Smatra da je problem u tome što u bolnici nema ključnih ljudi.

"Problem je i sramota što ovdje nema ravnatelja, nema šefa respiratornog centra, da sam ja ovdje umjesto da oni s vama razgovaraju o problemima ove ustanove i tom pismu", zaključila je Prašnjak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene