Mislav Kolakušić, sudac trgovačkog suda koji se na ovim izborima natječe sa svojom listom, tražit će razrješenje Đure Sesse s mjesta predsjednika Državnog izbornog povjerenstva.

Galerija


Osim što je u nekoliko navrata, kako kaže Kolakušić, Sessa negodovao zbog njegove kandidature, razlog za razrješenjem leži i u tome što DIP nije udruzi Antikorupcija dopustio promatranje izbora.

Vezani članci Davor Bernardić nakon objave rezultata (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) "Bernardić je zacementiran, i to zauvijek. Kolakušićev populizam i nebuloze očito prolaze, a HDZ se kockao i izgubio" Mislav Kolakušić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Tko je Mislav Kolakušić, najveće iznenađenje europskih izbora i ''sudac pravednik'' koji je prespavao izbornu noć?

''Mi ćemo danas podnijeti Saboru zahtjev za razrješenjem Đure Sesse i taj postupak mora biti proveden u najkraćem roku, inače nećemo imati legalne izbore'', kazao je Mislav Kolakušić i dodao da će, ako Sessa ne bude razriješen ''krenuti prema Europskom sudu za ljudska prava, ali to do okončanja izbora neće biti moguće'''.