Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuz je otet u istočnoj regiji Tizi Ouzou u nedjelju dok je s dvojicom prijatelja planinario na odmoru.


Islamska država objavila je još jedan video s porukom na kojem je ovaj put prikazan Francuz kojeg su oteli u Alžiru, javlja Reuters a prenosi Sky News.

Vezani članci Maduro s putovnicama muškaraca koji su ga htjeli oteti Uhićena dvojica Amerikanaca i 11 drugih osoba: Planirali otmicu venezuelanskog predsjednika, on tvrdi da iza svega stoji Trump Slika nije dostupna SLUČAJ TOMISLAVA SALOPEKA 'Sve države kojima smo se obratili za pomoć su se odazvale'

Džihadisti prijete da će ga ubiti ukoliko Francuska ne stopira vojnu operaciju u Iraku protiv Islamske države. Oteti je Francuz kazao kako su ga oteli vojnici Kalifata u Alžiru, no ministarstvo vanjskih poslova Francuske kaže da ne mogu potvrditi autentičnost videa.

Talac na snimci pozvao je francuskog predsjednika Francois Hollandea da okonča vojnu akciju u Iraku.

'U rukama sam Jund al-Khilifa, alžirske vojne skupine koja me zamolila, da zamolim vas (predsjedniče Hollande) da ne intervenirate u Iraku. Drže me kao taoca i molim vas gospodine predsjedniče da učinite sve da me izvučete iz ove grozne situacije. Hvala vam', kazao je Francuz.

Otmica se dogodila nekoliko sati nakon što je Islamska država zaprijetila napadima na francuske državljane, odnosno nakon što se službeni Pariz priključio američkoj vojnoj intervenciji u Iraku.

I Putin se uključuje u borbu protiv IS-a?

Francusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je njihov državljanin otet u istočnoj regiji Tizi Ouzou u nedjelju dok je s dvojicom prijatelja planinario na odmoru. Identitet 55-godišnje žrtve nije otkriven. Planine u regiji Tizi Ouzou poznate su inače kao skrovište sjevernoafričkog ogranka al-Kaide.

Islamisti su zaprijetili daljnjim napadima na strance, a sljedbenike su pozvali da ubijaju Europljane i Amerikance 'pogotovo ljigave i prljave Francuze'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook