Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kraja otmicama

NOVI VIDEO: Islamisti prijete da će ubiti francuskog taoca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuz je otet u istočnoj regiji Tizi Ouzou u nedjelju dok je s dvojicom prijatelja planinario na odmoru.

Islamska država objavila je još jedan video s porukom na kojem je ovaj put prikazan Francuz kojeg su oteli u Alžiru, javlja Reuters a prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Christian Brückner, Madeleine McCann Paklena zavjera Procurili novi detalji zlokobnog plana otmice Maddie McCann Slika nije dostupna Pravda za Gazu FOTO/VIDEO Talačka kriza u američkoj kompaniji u Turskoj: Naoružani napadač zatočio sedam zaposlenika

Džihadisti prijete da će ga ubiti ukoliko Francuska ne stopira vojnu operaciju u Iraku protiv Islamske države. Oteti je Francuz kazao kako su ga oteli vojnici Kalifata u Alžiru, no ministarstvo vanjskih poslova Francuske kaže da ne mogu potvrditi autentičnost videa.

Talac na snimci pozvao je francuskog predsjednika Francois Hollandea da okonča vojnu akciju u Iraku.

'U rukama sam Jund al-Khilifa, alžirske vojne skupine koja me zamolila, da zamolim vas (predsjedniče Hollande) da ne intervenirate u Iraku. Drže me kao taoca i molim vas gospodine predsjedniče da učinite sve da me izvučete iz ove grozne situacije. Hvala vam', kazao je Francuz.

Otmica se dogodila nekoliko sati nakon što je Islamska država zaprijetila napadima na francuske državljane, odnosno nakon što se službeni Pariz priključio američkoj vojnoj intervenciji u Iraku.

I Putin se uključuje u borbu protiv IS-a?

Francusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je njihov državljanin otet u istočnoj regiji Tizi Ouzou u nedjelju dok je s dvojicom prijatelja planinario na odmoru. Identitet 55-godišnje žrtve nije otkriven. Planine u regiji Tizi Ouzou poznate su inače kao skrovište sjevernoafričkog ogranka al-Kaide.

Islamisti su zaprijetili daljnjim napadima na strance, a sljedbenike su pozvali da ubijaju Europljane i Amerikance 'pogotovo ljigave i prljave Francuze'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene