Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Sud donio odluku po kojoj Maja Đerek - nije zviždačica. Ona na to poručuje: "Odbijena sam iz strogo formalnih razloga"

Aktualno Galerija Maja Đerek Maja Đerek Foto: Dnevnik Nove TV Novac Novac Foto: Dnevnik Nove TV Ivica Puljak Ivica Puljak Foto: Dnevnik Nove TV +0 Maja Đerek i Ivica Puljak Galerija 1/4 >>
Dnevnik Nove TV doznaje da je Županijski sud u Splitu donio odluku da Maja Đerek nije zviždačica.

Županijski sud u Splitu donio je presudu prema kojoj Maja Đerek nije zviždačica, doznaje Dnevnik Nove TV.

"Odbijena sam iz strogo formalnih razloga jer sam prijavljivala nepravilnosti nadzornom odboru, a ne prijateljici svoje tadašnje direktorice koju sam prijavljivala. To je naš famozni zakon koji štiti zviždače", komentirala je Đerek odluku.

U tvrtki Državne nekretnine tom su presudom zadovoljni.

"Sud je potvrdio argumente prvog stupnja da gospođa Đerek prije početka postupka otkazivanja ugovora o radu nije poduzimala ni unutarnje ni vanjske prijave nepravilnosti", istaknula je Mirela Habijanec iz Državnih nekretnina.

Pročitajte i ovo Projekili ispaljeni na Izrael Iz minute u minutu Šire se sukobi na Bliskom istoku: Na Izrael iz smjera Sirije ispaljeni projektili, stigao odgovor Izraelaca

Prijave su počele, stoji u presudi, tek nakon što je došlo do otkaza za koji još uvijek nije jasno je li ili nije bio zakonit jer je sve još na sudu. Državne nekretnine žalile su se jer je u prvom stupnju sud za pravo dao upravo Maji Đerek.

"Godinu je dana prekoračen rok jer je rok za odlučivanje 30 dana. Ja se još nisam vratila na posao, ali to im nije bilo hitno. Bilo im je hitno odlučiti o ovome", rekla je Đerek.

Problemi zbog posla u Splitu

U međuvremenu je kao pročelnica za gradsku imovinu radila u Gradu Splitu. Gradonačelnik Ivica Puljak u ožujku prošle godine objasnio je da je do "suradnje došlo tako što smo vidjeli za što se ona zalaže i jer su nam isti ciljevi", a do danas je promijenio mišljenje.

"Mislim da je njezina stručnost zaista upitna jer je donijela cijeli niz nezakonitih odluka. Na kraju, kad je otišla, se vidjelo da je taj red koji je ona uvodila često bio nered", smatra Puljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj koji je sve zgrozio Pronađena žena koja je uz cestu kod Subotice odbacila malenu lavicu Kiku, u stanu joj našli još jednu zabranjenu vrstu

Otkaz u Splitu sad je, poručuje Đerek, pred službeničkim sudom. Na njezin rad u Državnim nekretninama pritužbe je imao tadašnji ministar državne imovine Mario Banožić. Jedan od prijepora bio je zakup poslovnog prostora u Dežmanovoj ulici. Zakupci nisu plaćali najam i dug se u jednom trenutku popeo na više od 905.000 kuna. Đerek je sve zapečatila.

"Gospodin Banožić htio je pogodovati navedenoj obitelji, pogotovo jer se to radilo dva tjedna prije izbora. Htio je da svi budemo kuš i da šutimo. Jedina mogućnost koja nam je preostala je da prostor zapečatimo jer se u njemu nije mogla obavljati djelatnost jer su bili ukinuti minimalni tehnički uvjeti", ustvrdila je Đerek.

Pročitajte i ovo sugovornica Marija Svi se vratili VIDEO Hrvatski državljani koji su otišli iz Tel Aviva sletjeli u Ljubljanu: "U prvi tren bilo je sjećanje na Hrvatsku i ono što se kod nas dogodilo u Domovinskom ratu"

Nisu svi minimalni tehnički uvjeti bili ukinuti 2. lipnja, kako govori Đerek, u trenutku kada je lokal zapečaćen, što je vidljivo iz dokumenata do kojih je došao Dnevnik Nove TV. Naime, 13 dana kasnije u zapisniku koji je sastavila sama Đerek stoji da će se tek tražiti ukidanje uvjeta i za trgovačku djelatnost.

Iz Državnih nekretnina i danas tvrde da su tada učinili sve što su mogli.

"Sve što se moglo napraviti prema tom zakupniku i glede tog prostora, sve su radnje napravljene. Nema tu nikakvih nepravilnosti", istaknula je Habijanec.

Sudski postupci su i dalje u tijeku, a država se još uvijek nije naplatila.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene