Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmirice u Splitu

Maja Đerek za Dnevnik Nove TV o gradonačelniku Puljku: "Nakon usmenih sam poslala pisane prijave i upozorenja na neke stvari"

Aktualno Galerija Đerek prijavljuje Puljka i Ivoševića Đerek prijavljuje Puljka i Ivoševića Foto: DNEVNIK.hr Maja Đerek i Ivan Kaštelan Maja Đerek i Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Maja Đerek, suspendirana pročelnica za gradsku imovinu Grada Splita Maja Đerek, suspendirana pročelnica za gradsku imovinu Grada Splita Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Galerija 1/4 >>
Nakon što ju je gradonačelnik Splita Ivica Puljak suspendirao s mjesta pročelnice za gradsku imovinu, Maja Đerek u utorak ujutro je objavila da će dogradonačelnika Bojana Ivoševića prijaviti za mobing, na koji, iako je upozoren, nije reagirao ni Puljak.

U prvom televizijskom razgovoru nakon suspenzije, sa suspendiranom pročelnicom za gradsku imovinu Grada Splita Majom Đerek u Splitu razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan

Đerek navodi da je Puljka više puta usmeno upozoravala da se neke stvari rade nestručno pa čak i nezakonito i nepravilno.

"Nakon usmenih sam poslala pismene prijave i upozorenja na neke stvari. Radi se o tome da se uplitalo u stručni dio posla, Ivošević se najviše uplitao u stručni dio posla, donosile su se nekakve nestručne odluke, radilo se na štetu Grada, ja iz svojeg resora to nisam mogla dopustiti, zahtijevala sam da se radi zakonito", navodi Đerek i dodaje kako je to definitivno jedan od razloga njezine suspenzije.

"Smatram da je profesionalno upozoriti na pogreške koje se događaju da Gradu Splitu ne bi nastala šteta. Svi znamo da su i ranije padale odluke na sudovima, htjela sam spriječiti da se to dalje događa", dodala je.

"Prejudiciralo se odluku Službeničkog suda"

Na opasku novinara kako su se HDZ i Puljak, odnosno ministar Mario Banožić i Puljak složni u tome da je s njom teško raditi, Đerek navodi: "Ja bih rekla da ne vjerujem kako se ikad dogodila situacija da se na press konferenciji omalovažava jedan službenik kojemu unaprijed nije rečeno da će se suspenzija dogoditi".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušao u hrvatski zračni prostor VIDEO Pogledajte snimku borbenog aviona u akciji: Hrvatski MiG-21 presreo civilni zrakoplov kod Bjelovara

"Nije se popričalo s njim da će se suspenzija dogoditi, ni ništa drugo, nije mi se dalo pravo da se obranim, prejudiciralo se odluku Službeničkog suda i rekla bih po načinu mojeg odstranjenja da se radi o istom modus operandi, čak su upotrijebljene iste riječi", tvrdi Đerek.

"Ja bih tu povukla jednu paralelu, da se radi o istom načinu postupanja, ako se želi boriti protiv HDZ-a, ne možete se boriti istim metodama", navodi i dodaje da je razočarana svime što se dogodilo.

"Dogovorili smo se da neće biti upliva politike, da ću raditi stvari stručno. Mislim da je to bitno za svaki grad upravo zato da se gradu ne bi dogodila šteta i na tome ću inzistirati i uložit ću žalbu Službeničkom sudu. Smatram da svi službenici koji su stručni trebaju raditi bez upliva politike, davati najbolje prijedloge onako kako zateknu u svojem resoru, a zbog toga ovo i radim", kazala je Đerek.

Trenutno ne razmišlja o novom angažmanu

Kaže kako trenutno ne razmišlja o tome hoće li je angažirati neki drugi grad ili županija. "Žao mi je što nismo završili neke projekte. Puljak se uopće nije interesirao kakvo je stanje u upravnom odjelu, započeli smo puno projekata", rekla je.

Pročitajte i ovo Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije Za Dnevnik Nove TV Zamjenik glavnog ravnatelja policije otkrio što očekuje Hrvate uhićene u Grčkoj

"Meni je žao, voljela bih završiti registar koji je skoro već gotov, kao i dodjelu socijalnih stanova, skoro pola liste je napravljeno. Voljela bih biti tu da to dovršim", dodaje Đerek.

Kaže i kako nema plan biti na listi za Sabor. "Ja ovdje nisam došla da bih bila na listi za Sabor, tu sam došla putem javnog natječaja, to je nešto za što sam se školovala, pokazala sam da se može drukčije, da se radom i zakonitim postupanjem prema svima može poboljšati stanje u Gradu koje je bilo više nego katastrofalno što se tiče gradske imovine kad sam došla", zaključila je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene