Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj koji je sve zgrozio

Pronađena žena koja je uz cestu kod Subotice odbacila malenu lavicu Kiku, u stanu joj našli još jednu zabranjenu vrstu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Srbijanska policija pronašla je žensku osobu koja je držala mladunče lava koje je pronađeno u predgrađu Subotice. Nakon toga je smješteno u Zoološki vrt na Paliću, gdje je nažalost uginulo.

Srbijanska policija će po nalogu Osnovnog javnog tužiteljstva podnijeti prijavu protiv 33-godišnjakinje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ubijanja i zlostavljanja životinja te uništenje, oštećenje, iznošenje u inozemstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Sumnja se da je držala, a potom iz stana pustila mladunče lava, piše Nova.rs. 

Policija je pretresom njezina stana pronašla i 18 afričkih albino puževa koji su zabranjeni za držanje i koji su joj oduzeti i također smješteni u Zoološki vrt na Paliću.

Lavica Kiki, mladunče nađeno 21. rujna na Čantavirskom putu u Subotici, uginula je 6. listopada. Pronađena je potpuno izgladnjela, a laboratorijskim nalazima utvrđeno je da boluje od više bolesti. Na nogama je imala prijelome, što je sanirano na operaciji.

Nije prepoznavala hranu i pored sve borbe veterinara da je održe na životu – uginula je nakon što su joj otkazali organi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene